Dunkade kvinnas huvud i golvet – får fängelse

En 35-årig katrineholmare döms till fängelse efter att ha misshandlat sin flickvän inför ögonen på hennes dotter.

En katrineholmare döms till fängelse efter att ha misshandlat sin flickvän.

En katrineholmare döms till fängelse efter att ha misshandlat sin flickvän.

Foto: TT

Katrineholms kommun2019-10-18 17:50

Den 5 juli i år gjorde mannen sig skyldig till fem olika brott på en och samma dag. Han hade en månad tidigare återupptagit en relation med en kvinna som han också har två barn tillsammans med. Han var hemma hos kvinnan, på en ort i Västmanland, men de hade kommit överens om att han skulle åka därifrån den 5 juli. När kvinnan väckte katrineholmaren och frågade när han skulle åka, blev han arg och började misshandla henne. 

Själv nekar han till att ha använt våld, men kvinnan vittnar om att han bland annat flera gånger dunkat hennes huvud hårt i väggar och golv så att det blixtrade och svartnade för ögonen. Han har också klämt hennes fot i en dörr. Hon föll sedan ihop och tappade medvetandet. Kvinnan tror att hon var avsvimmad "rätt länge".  När hon vaknade upp kastade han ett glas på henne.

Mannen tog sedan kvinnans bilnycklar och åkte i väg. På Bievägen i Katrineholm stoppades han samma dag med cannabis i blodet. 

Mannen döms nu till sex månaders fängelse av Västmanlands tingsrätt. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på 23 100 kronor för kränkning, sveda och värk. I domen ingår också en händelse i juli 2015 i Lycksele, då mannen knuffat samma kvinna i väggen medan hennes dotter såg på, samt en händelse i augusti 2019 då mannen innehaft 18 narkotikaklassade tabletter samt en kniv.

Mannen döms för två fall av misshandel, bilstöld, rattfylleri, grov olovlig körning, två fall av ringa narkotikabrott, samt brott mot knivlagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!