Döms för att ha misshandlat sin mamma

Han krävde pengar av sin mamma och hotade att ta lillebrors spelkonsol. Situationerna slutade ofta med bråk och nu döms 20-åringen.

En Flensbo döms för att ha hotat och misshandlat sin mamma i Katrineholm.

En Flensbo döms för att ha hotat och misshandlat sin mamma i Katrineholm.

Foto: TT

Katrineholms kommun2019-11-05 11:55

Den 20-årige mannen bor i Flen men hans mamma bor på en ort i Katrineholms kommun tillsammans med hans småsyskon.

Mannen har missbruksproblem och i domen ingår två fall av ringa narkotikabrott. Men de allvarligaste händelserna inträffade 23-25 september i år. 20-åringen bodde då temporärt hos sin mamma. Mitt i natten kom han hem och började stöka i köket. Mamman vaknade av ljudet och bråk uppstod mellan dem. 20-åringen tog stryptag på mamman så att hon fick andnöd.

Dagen därpå upptäckte mamman att 20-åringen rotade bland hennes kläder. Återigen uppstod bråk och mannen kastade in sin mamma i en sängram så att hon slog i benen.

Mannen ville att mamman skulle ge honom 2 000 kronor och hotade att annars ta bland annat sin lillebrors spelkonsol. När mannen kom för att ta konsolen höll den 16-årige lillebrodern igen dörren till sitt rum. Bråk och slagsmål uppstod mellan bröderna.

För dessa händelser döms nu 20-åringen av Nyköpings tingsrätt för tre fall av misshandel samt ett fall av olaga hot. Han frias däremot för ett fall vardera av misshandel, olaga hot och ofredande under samma tidsperiod. Där har mamman inte kunnat redogöra tillräckligt exakt för vad som hänt och när.

Tingsrätten konstaterar att brotten motsvarar ett kortare fängelsestraff, men mannen döms ändå till skyddstillsyn. Orsaken är hans låga ålder och att han är i behov av stöd, hjälp och kontroll. Han ska dessutom gå ett av frivårdens behandlingsprogram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!