Dahlström om Skavsta: viktig punkt för turism

På onsdagen kom besked om att Ryanair stänger basen på Skavsta flygplats.

Katrineholms kommun 4 december 2019 15:23

Lena Josefsson, marknadsansvarig på Skavsta, säger till Svenska Dagbladet att plan kommer fortsätta från Skavsta, dock i mindre omfattning, även om man inte vet exakt hur det kommer se ut. Enligt de uppgifter Ryanair har lämnat ska nedstängningen endast vara tillfällig.

Göran Dahlström (S), kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm, konstaterar att turistflödet till och från Sörmland kommer att påverkas. 

– Vi vet att många katrineholmare skaffat lägenheter i till exempel Spanien och åker ganska regelbundet via Skavsta. En del företag har också använt Skavsta. Det har varit bra för katrineholmarna att det funnits ett alternativ till Arlanda, men det är svårt att säga hur Katrineholm påverkas eftersom vi inte vet vilka turer som ska bort. 

Dahlström uppfattar att beskedet från Ryanair skapar viss oro i Nyköping. 

– Det blir naturligtvis en del nervositet. Det har varit en stor arbetsgivare och en viktig punkt för turism och näringsliv. Försvinner Ryanair helt blir det ett jätteavbräck. 

Liselott Jergard är lokalpolisområdeschef i Katrineholm, Flen och Vingåker. Hon har nyss fått beskedet om att Ryanair minskar verksamheten på Skavsta, där gränspolisen kan påverkas, men hon ser inte att verksamheten i lokalpolisområdet kommer att påverkas. 

– Inte som jag kan se. Det vore om jag haft poliser som haft kompetensen att jobba vid gränspolisen, men det har jag inte, säger hon.                                                

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa