Butik på Lövåsen upphör efter dålig lönsamhet

Skoaffären på Lövåsen lägger ned efter dålig lönsamhet.

Skokanonen på Lövåsen upphör.

Skokanonen på Lövåsen upphör.

Foto: Cecilia Tuohy

Katrineholms kommun2019-10-26 12:13

Skokanonen, granne med Rusta på Lövåsen, stänger. Det bekräftar Christian Sellman, regionchef för Eurosko, som äger Skokanonen, i ett mejl till tidningen. 

"Det stämmer tyvärr. Har ingen mer kommentar än att vi stänger på grund av att det är svårt att få lönsamhet i denna enhet". 

I veckan har Skokanonen reat ut sortimentet, med skyltar utanför som förkunnar att butiken upphör. Det var på fredagsförmiddagen gott om kunder i butiken, som fyndade bland högklackat och gympaskor. 

Därmed finns det inte längre någon skoaffär på Lövåsen. Det är inte första gången skoaffären gått i konkurs. Kedjan Skokanonen gick i konkurs 2012 vilket drabbade 28 butiker, men hälften av butikerna drevs sedan vidare av företaget Scorocco AB, i Eurosko-koncernen. I maj 2018 stängde butiken i Avesta och i samband med det uttalade Torgeir Gulbrandsen, vd för Eurosko, att bara en butik skulle drivas vidare som Skokanonen. Men nu upphör alltså även butiken i Katrineholm. 

"Konceptet lockar inte kunderna längre", sa Gulbrandsen till tidningen Market i maj 2018. 

Under 2018 har Scorocco gått med 1 469 000 kronor i förlust. Omsättningen ligger på 25 miljoner kronor. Moderbolaget, norskägda Eurosko, gjorde en liten vinst 2018 men har tappat fem procent i omsättning jämfört med 2017. 

Det är okänt hur många anställda som drabbas av att butiken i Katrineholm stänger. Katrineholms-Kuriren har utan framgång sökt Euroskos vd Torgeir Gulbrandsen. 

Tidigare i veckan kom besked om att butiken Ninas kammare på Stortorget också lägger ner. 

Skokanonen på Lövåsen upphör.
Skokanonen på Lövåsen upphör.
Karta: Skokanonen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!