Anmäl i förväg om du ska elda ris

På lördagseftermiddagen fick Räddningscentralen Östra Götaland in ett larm om villabrand i Katrineholm. Väl på plats visade det sig dock handla om en kontrollerad eldning.

Räddningstjänsten uppmanar alla som har tänkt sig att elda ris ute att anmäla detta i förväg för att slippa onödiga utryckningar.

Räddningstjänsten uppmanar alla som har tänkt sig att elda ris ute att anmäla detta i förväg för att slippa onödiga utryckningar.

Foto: Hasse Holmberg/TT

Katrineholms kommun2019-10-05 17:03

Utryckningen gick till Ekhaga Dalvägen i Katrineholm. När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig dock handla om en planerad eldning. Det ska ha varit en ganska rejäl rishög som satts i brand, cirka fem meter hög och tio meter i diameter enligt personalen som ryckte ut. Den vitgråa röken hade fått folk att larma om en befarad villabrand.

– Tänk på att anmäla till räddningstjänsten innan du skall elda så slipper vi onödiga utryckningar, säger Stefan Hagdahl, inre befäl vid Räddningscentralen Östra Götaland. Sådana här onödiga utryckningar ställer till det för oss. De tar mycket resurser och tid i anspråk.

Den som tänker elda ris kan anmäla detta i förväg till räddningstjänsten och det går bra både att ringa och mejla. All föranmäld eldning skrivs upp på en lista hos befälet som kollas upp när det kommer in larm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!