KK får ny politisk redaktör – med fokus på det lokala

Ledarsidan i Katrineholms-Kuriren får egen politisk redaktör när Niklas Otto Olsson tar över rollen. Därmed ska opinionsjournalistiken bli än mer fokuserad på Katrineholm och Vingåker.

Niklas Otto Olsson blir snart politisk redaktör för tidningens ledarsida.

Niklas Otto Olsson blir snart politisk redaktör för tidningens ledarsida.

Foto: Jimmy Persson och arkiv

Katrineholm/Vingåker2022-10-03 04:45

Från och med den 17 oktober får Katrineholms-Kuriren en egen politisk redaktör. Ledarsidan ska bli mer lokal och relevant för läsarna. Det är en satsning som chefredaktör Eva Burman är nöjd över. 

– Lokal opinionsbildning är otroligt viktigt. Inte minst för demokratin, som i grunden bygger på liberala värden. Katrineholms-Kuriren har under en längre tid haft en politisk redaktör som suttit i Eskilstuna. Katrineholmsborna och Vingåkersborna har fått lokala opinionstexter, men vi vill ge dem mer. Det hoppas vi att den här satsningen ska leda till, säger Eva Burman. 

undefined
Eva Burman, chefredaktör för Katrineholms-Kuriren.

Niklas Otto Olsson, som varit politisk skribent på Eskilstuna-Kuriren och Katrineholms-Kuriren, tar över ansvaret som politisk redaktör på heltid. Han blir därmed ansvarig för tidningens opinionsbildning i liberal anda, precis som sina föregångare Krister Wistbacka och Catarina Nitz. 

Men han kommer fortsätta att samarbeta med den nya politiska redaktören på Eskilstuna-Kuriren med Strengnäs tidning, Emma Wange, om det regionala och nationella materialet. 

– Jag ska ha mer koll på den lokala politiken i Katrineholm och Vingåker. Det innebär att jag ska vara på plats på redaktionen och i kommunerna i större utsträckning än tidigare. Ämnesmässigt blir det inte så mycket skillnad, säger Niklas Otto Olsson. 

Emma Wange kommer dock att bredda ämnesområdena på ledarplats. Hennes fokusämnen är sjukvård, skola och infrastruktur. Även hennes texter kommer alltså att publiceras i Katrineholms-Kuriren. Redan i dag blandas lokala, regionala och nationella frågor på ledarsidan, så blir det även i framtiden. Det kan också dyka upp nya skribenter i spalterna. 

– Jag tycker att det ska bli spännande att lära känna städerna bättre. Fortsättningsvis kommer vi också ha gästkrönikor på ledarsidan och kanske tillkommer det någon ny som kan tillföra andra perspektiv och bredda debatten, säger Niklas Otto Olsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!