Varnar andra hundägare efter korv i gräset

Vid lunchtid på måndagen var Viktor Högsander ute och rastade sin hund. Plötsligt upptäckte han att hunden Bamse åt strimlad falukorv som han hittat i gräset. Nu vill Viktor Högsander varna andra hundägare.

– Jag kände direkt att det var något som inte stämde, säger han.

27 augusti 2018 15:35

Viktor Högsander bor tillsammans med sambo och hund på Floragatan, mitt emot akuten. Vid 12-tiden på måndagen var han hemma på lunch, för att gå ut med hunden.

Han gick över gatan, över till gräsytan vid gamla ambulansstationen. Snart nog märkte han att hunden började äta på någonting.

– Jag drog bort honom och såg att det var falukorv som var uppskuren på samma sätt som när man ska göra korv stroganoff, berättar Viktor Högsander.

De fyra-fem korvstrimlorna låg i en hög.

– Jag kände direkt att det var något som inte stämde.

Viktor Högsander ringde veterinären omgående, de fick komma dit och hunden fick en spruta för att han skulle kräkas upp korven.

– Det var inte mycket han fick i sig men det var något bit.

Nu vill Viktor Högsander varna andra hundägare.

– Jag vet ju inte om det var någon fara eller om någon bara slängt falukorv där.

Viktor Högsander säger att det är mycket katter som rör sig just där.

– Jag tänker att det kanske är någon som inte vill ha dem där. Det kanske ligger på fler ställen. Man har ju hört om folk som lägger ut förgiftat kött, säger han.

Efter veterinärbesöket plockade Viktor Högsander upp korvresterna från gräsmattan och slängde dem i soptunnan. Hunden Bamse mår efter omständigheterna väl.

– Jag är hemma och har honom under uppsikt, säger Viktor Högsander.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Bergius

Ämnen du kan följa