Utredning om mord vid Järven läggs ner

Polisens avdelning för grova brott har nu avskrivit misstankarna om brott mot den kvinna som hittades död nära Järvenhallen i oktober.

Utredningen av dödsfallet nära Järvenskolan Södra läggs ner.

Utredningen av dödsfallet nära Järvenskolan Södra läggs ner.

Foto: Rebecka Jonsson

Katrineholms kommun2019-12-04 19:37

– Vi avvaktar fortfarande det slutgiltiga rättsmedicinska protokollet. Men i den preliminära rapporten finns ingenting som pekar på att någon begått ett brott mot henne.
Det säger Lars Liewenborg, chef för utredningsavdelningen vid polisen i Sörmland.

Kvinnan i 50-årsåldern hittades död på gång- och cykelvägen mellan Järvenhallen och Vasavägen den 12 oktober. Fyndet gjordes tidigt på morgonen av en joggare.
Omständigheterna bakom dödsfallet var oklara. Ingenting tydde på brott, men polisen öppnade en förundersökning för att få utökade befogenheter att försöka bringa klarhet i dödsfallet.
Den tekniska platsundersökningen visade inga tecken på att kvinnan blivit överfallen eller på annat sätt utsatts för våld. Hon hade enligt vittnesuppgifter besökt en central restaurang på fredagskvällen och sågs senast av ett vittne ett stycke efter midnatt.

Polisens grova brott-utredare har lagt stor vikt vid att försöka kartlägga tidsglappet mellan klockan 00.30 och 07-tiden då hon hittades.
– Vi har lyckats krympa det glappet något, men jag kan inte säga i detalj vad hon då har varit på för plats eller platser, säger Liewenborg.
Han är fortsatt förtegen om uppgifterna i förundersökningen, trots att den har lagts ner. Skulle den rättsmedicinska slutrapporten mot förmodan framkalla nya misstankar om brott, kan utredningen återupptas.
– Annars avslutas den permanent, konstaterar Liewenborg. 

Karta: Järvenhallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!