Stort slagsmål i centrala Katrineholm

Vid 22-tiden på lördagskvällen utbröt ett slagsmål mellan två grupper i centrala Katrineholm.

Två grupper hamnade i slagsmål i centrala Katrineholm under lördagskvällen.

Två grupper hamnade i slagsmål i centrala Katrineholm under lördagskvällen.

Foto: TT

Katrineholms kommun2019-10-13 01:01

Flera vittnen ringde till polisen efter att ha sett de två grupperingarna som börjat slåss med varandra utomhus vid 22-tiden under lördagskvällen. Minst en man blev liggande på marken. Bråket avbröts sedan och de två grupperna försvann åt två olika håll. 

– Jag vet inte om de förstod att vi var på väg eller om de försvann av eget bevåg när de var klara med vad de skulle göra, säger Joel Gerdin, regionvakthavande polisbefäl.

Polisen har varit på plats och en man som påträffades i anslutning till platsen fick föras till sjukhus med ambulans. Polisen har dock inte lyckats gripa någon misstänkt förövare. De har däremot hittat blodspår på platsen. 

– Det är en mindre mängd. Det är oklart hur skadeläget ser ut men inga har blivit så pass skadade att de blev kvar på platsen, utan de har kunnat ta sig därifrån.

Polisen har kommit i kontakt med och gjort kontroller på personer på platsen. En kraftigt berusad person blev omhändertagen. 

– Om det kan sättas i samband med slagsmålet ska jag låta vara osagt, men troligtvis, säger Joel Gerdin. 

Vid åttatiden på söndagsmorgonen hade polisen fortfarande inte gjort några gripanden.

– Det är ingen som vill berätta för oss varför man har sammanstrålat här och varför det har blivit bråk, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!