Sluttävlat för Harriet Nilsson i Sveriges mästerkock: "Det blev nog en smakkrock"

Det blev ingen finalplats för Harriet Nilsson i Sveriges mästerkock. Falukorv med chilisalsa blev hennes sista maträtt under slutkvalet.

17 januari 2019 11:03

Den här veckan sänds kvalveckan i Sveriges mästerkock på TV4, där 40 deltagare ska sållas till tolv finalister. I onsdagens avsnitt tog resan slut för Harriet Nilsson, försäljningschef på Ica Maxi i Katrineholm. Hon klarade momentet med att skapa en modern smörgåstårta men lyckades inte övertyga juryns smaklökar när hon skulle tillaga falukorv.

– Man måste vara lite innovativ så jag skivade falukorven på längden och la den i senapsmarinad. Sedan gjorde jag potatisstomp och en tomatsalsa med chili. Men det blev nog en smakkrock.

Harriet Nilsson slutade som en av de 29 bästa kockarna i tävlingsprogrammet för amatörer.

– Jag är skitnöjd. Jag kunde inte ha gjort det bättre. Sen bygger det på att produktionen vill att de som går vidare ska vilja jobba som kockar. Jag vill inte jobba som kock, det var mer än rolig grej att vara med. De har frågat mig om det många gånger under inspelningen.

Vad tar du med dig efter den här kockresan?

– Det var en otroligt rolig upplevelse. Jag har fått nya vänner, det var lite som ett kollo. Vi har fortsatt haft kontakt på Facebook och det är några som jag kommer träffa lite mer.

Du fick inte så mycket tid i det färdigklippta programmet. Vad var det tv-tittarna inte fick se?

– Man fick inte se mina rätter. De var snygga och goda, både smörgåstårtan och korven. De var också hemma i Nyköping och filmade en hel dag. De filmade ett träningspass och när jag lagade mat hemma.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stina Järperud

Ämnen du kan följa