Skafferi HĂ€sthagen invigs vid Ericsberg

PÄ söndag Àr det premiÀr för Skafferi HÀsthagen vid Ericsberg och det blir Àven en öppen trÀning i ERT, miljötrÀning för hÀstar.

Maria Hansson och dottern Daniella Hansson satsar pÄ gemensam butik mittemot stallarna vid Ericsbergs slott.

Maria Hansson och dottern Daniella Hansson satsar pÄ gemensam butik mittemot stallarna vid Ericsbergs slott.

Foto: Emma Eriksson

Katrineholms kommun2019-10-29 10:43

Mittemot stallarna har Skafferi HĂ€sthagen inrymts i lokaler som anvĂ€nts som sekretariat under tĂ€vlingar vid Ericsbergs slott. Bakom satsningen stĂ„r dressyrryttaren och trĂ€naren Daniella Hansson och hennes mamma Maria Hansson. 

Direkt efter studenten 2012 startade Daniella sitt företag Daniella Hansson dressage & horsemanship. Hon utbildar och trÀnar ponnyer, hÀstar och elever och tÀvlar sjÀlv i dressyrklassen intermediare med siktet instÀllt pÄ Grand prix.

I maj 2018 flyttade Daniella sin verksamhet till Ericsbergs slott. I december flyttade hennes förÀldrar Maria och Leif Hansson hit frÄn Linköping och idén om ett gemensamt projekt föddes.

– Vi Ă€r otroligt hĂ€stintresserade allihop och omgivningen hĂ€rute Ă€r outstanding. MĂ„nga Ă„ker hit pĂ„ helgerna, men det finns inte sĂ„ mycket att göra. Kanske kan en promenad och en titt in i butiken locka, sĂ€ger Maria Hansson.

– Jag tĂ€nkte öppna dörrarna till ridhuset sĂ„ man kan titta pĂ„ trĂ€ningarna och en gĂ„ng i mĂ„naden ska vi ha olika events. Vi ska ha butiken öppen pĂ„ helgerna, men jag arbetar ju i stallet tvĂ€rsöver gĂ„rdsplanen sĂ„ jag Ă€r alltid hĂ€r, inflikar Daniella Hansson.

Det Àr brÄda dagar inför invigningen, men pÄ hyllorna stÄr redan flera sorters smaksatt kaffe, teer, muggar och presentartiklar. I ett annat hörn ligger quiltade schabrak pÄ ett bord.

PÄ söndag Àr det premiÀr och dÄ leder Àven Daniella en öppen trÀning i ERT, miljö- och beteendetrÀning för hÀstar.

Ätbart för bĂ„de tvĂ„- och fyrbenta Ă€r Skafferi HĂ€sthagens nisch. I sortimentet finns bland annat smaksatt kaffe, presentartiklar och hĂ€stfoder frĂ„n den hollĂ€ndska leverantören Pavo.

–  NĂ€r jag arbetade i Holland fodrade jag mina hĂ€star med Pavo, men det var sĂ„ svĂ„rt att fĂ„ tag pĂ„ i Sverige sĂ„ jag tog saken i egna hĂ€nder. Med Pavoexpressen kör jag ut foder till kunderna och tanken Ă€r att ha en kontinuerlig kontakt för att hitta rĂ€tt foderlösning för deras hĂ€star, förklarar Daniella Hansson.

Vid sidan av verksamheten vid Ericsberg har bĂ„de mor och dotter jobb pĂ„ Östgötateatern, Maria som sĂ€ljchef och Daniella som publikansvarig pĂ„ teaterns nya X-scen.

Vid butiksentrĂ©n vaktar det stadiga vildsvinet Berta i sĂ€llskap med ett koppel foxterriers. 

–  Berta var med i Amadeus och hundarna i Röda nejlikan och jag köpte dem. Nu fĂ„r de spela en stor roll igen, sĂ€ger Maria Hansson.

Med retro hemtrevnad slÄs dörrarna till Skafferi HÀsthagen upp pÄ söndag. I sortimentet finns Àtbart och presenter till tvÄbenta och foder till fyrbenta.
Med retro hemtrevnad slÄs dörrarna till Skafferi HÀsthagen upp pÄ söndag. I sortimentet finns Àtbart och presenter till tvÄbenta och foder till fyrbenta.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!