Samling i näringslivets förtecken på Statt

Under onsdagskvällens höstbuffé fick de inbjudna gästerna veta mer om Åhléns, Sintercast och fastighetsbolaget Hyreshuset.

Susanne Staf från Hyreshuset berättade om familjeägda företagets kommande satsningar.

Susanne Staf från Hyreshuset berättade om familjeägda företagets kommande satsningar.

Foto: Emma Eriksson

Katrineholms kommun2019-11-14 14:37

Varje vår och höst bjuds näringslivet, politiker och tjänstemän till en helkväll. Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström och näringslivschefen Stefan Toll hälsade 75 gäster välkomna till onsdagens höstbuffé och sedan fick trenne företagare berätta mer om sin verksamhet.

Först ut var Åhléns varuhuschef Elina Fälth, som har arbetat inom detaljhandeln sedan hon var 23 år. Hon gav åhörarna en odyssé genom företagets historia och vart man står i dag. 

– I början av 60-talet blev Åhléns i Katrineholm det 40:e varuhuset som öppnades och vi har trogna kunder. Det är klart att vi som andra ser en nedåtgående trend, men Åhléns tror på oss och vi har precis skrivit på ett nytt treårigt hyresavtal, berättade hon.

Steve Wallace från Sintercast konstaterade att få vet vad hans arbetsplats ägnar sig åt, men att man utvecklar, tillverkar och servar processtyrningssystem för tillverkning av kompaktgrafitjärn, SGI. 

– Av företagets 25 anställda arbetar 20 i Katrineholm, som är vår hemmabas. Här sker all tillverkning och utveckling. Vi växer ständigt och levererar över hela världen, sade Wallace.

Peter Gullberg från Proveloper hade fått förhinder, men Susanne Staf från Hyreshuset ryckte in och berättade om familjeföretagets sociala engagemang och den kommande satsningen på co-working, ett kontorskollektiv.

–  Det är en ny typ av företagshotell där små och stora företag kan hjälpa varandra. Tanken är att vi ska öppna det på Drottninggatan till sommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!