Prinsgatan i Katrineholm stängs av under en månad

En del av Prinsgatan kommer att stängas av för fordonstrafik under fyra veckor. Trafiken leds om och parkeringsförbud råder på gator intill.

15 april 2019 10:29

I höstas grävde Sörmland vatten upp Prinsgatan mellan Linnévägen och Tegnérvägen för att byta rör. Nu ska gatan få ny asfalt, och stängs därför av för fordonstrafik från och med måndag 15 april till den 13 maj.

– Det kan hända att gatan öppnas en period under den tiden. Det beror på när asfalten levereras, säger Andreas Larsson, projektledare på service- och teknikförvaltningen.

Under arbetstiden kommer Prinsgatan att vara avstängd mellan Linnévägen och Tegnérvägen. Trafik kommer att ledas om med infart från Kungsgatan under tiden arbetet pågår.

Vid Linnévägen är avspärrningar redan uppe, men från Tegnérvägen går det att köra in på gatan för exempelvis utryckningsfordon. De boende får däremot parkera någon annanstans under arbetstiden. Parkeringsförbud gäller även på Tegnérvägen från Prinsgatan ut till Kungsgatan.

Gående och cyklister kommer att kunna ta sig fram på Prinsgatan hela tiden.

De boende längs Prinsgatan får räkna med att arbetet medför en del buller.

– Det kommer att användas vibroplattor och vältar och sånt, så det kommer att låta en del, men vi jobbar bara dagtid, säger Andreas Larsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecka Jonsson