Partium nyinviger sin butik i oktober

Med fördubblad butiksyta och en shop-in-shop vill Partium proffsbutik utöka kundkretsen i samarbete med sin huvudleverantör Kramp.

Stefan Strömberg, Robert Zetterstrand och Danne Löfström utökar butikens sortiment i samband med att Partium blir en shop-in-shop för Kramp.

Stefan Strömberg, Robert Zetterstrand och Danne Löfström utökar butikens sortiment i samband med att Partium blir en shop-in-shop för Kramp.

Foto: Emma Eriksson

Katrineholms kommun2019-09-26 13:32

Nästa vecka nyinvigs Katrineholmsbutiken Partium på Marieborgsgatan med siktet är inställt på att locka nya kundgrupper. I samarbete med Kramp har butiken byggts om och kompletterats med en shop-in-shop. 

Kramp är en av Europas ledande grossister inom reservdelar och tillbehör för lantbruks-, industri- och entreprenadbranschen och har varit Partiums huvudleverantör sedan 2012. Satsningen innebär att man nu breddar sortimentet och kan nå nya kundgrupper som lantbrukare och privatpersoner.

Tidigare har Partiums stora kundgrupp funnits inom industrin och skogsnäringen som man har servat med kullager, transmissioner, hydraulik och pneumatik. 

– Nu har det växt till sig i och med att vi tillverkar hydraulslangar åt både skogs- och jordbruk. Vi vill ta tillfället i akt och locka lantbrukare med produkter de i dag köper på andra ställen. Det har varit några tuffa månader under ombyggnaden och det känns kul att det börjar falla på plats, konstaterar Danne Löfström, en av Katrineholmsbutikens säljare.

I början av oktober är det dags för invigning och i den nyinredda butiken har det tidigare utbudet kompletterats med produkter för lantbruk, villaägare och fritidsbönder. 

– Det handlar till exempel om mer trädgårdsprodukter och slitdelar till motorsågar och lantbruksmaskiner. De flesta känner nog till oss sedan innan, men vet inte hur brett vårt sortiment är. I och med att butiken nu är dubbelt så stor finns bättre möjlighet för oss att variera sortimentet efter säsong, säger Stefan Strömgren som är vd för Partium proffsbutik AB. 

Han berättar att man sedan en tid tillbaka jobbar aktivt med personliga besök hos potentiella kunder inom lantbruksnäringen.

–  Vi har varit dåliga på att nå ut till lantbrukare och privatpersoner har vi inte alls haft förut. Det ska bli spännande att se var vi landar. Butiksdöden breder ut sig i landet när många blippar hem grejor på nätet, men våra kunder är beroende av personlig service och vi har alltid haft en bredd på det vi säljer, säger han.

Konceptet med en shop-in-shop innebär att Partiums kunder nu får tillgång till hela Kramps sortiment och det som beställs ena dagen kan hämtas i butiken nästa dag.

– Som företagskund kommer man även själv kunna beställa direkt från Kramps webbshop och få det hemskickat eller hämta hos oss, förklarar Stefan Strömgren. 

Partium är en koncern i Katrineholm som omfattar Partium Industri och Fastighet AB, Partium Metallbearbetning AB samt Partium Proffsbutik AB.
Partium är en koncern i Katrineholm som omfattar Partium Industri och Fastighet AB, Partium Metallbearbetning AB samt Partium Proffsbutik AB.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!