Omgjort hotell i Katrineholm ska säljas

Från sunkigt till helrenoverat. Hotell Kungsbacken har sedan ägarskiftet hösten 2015 fått en total ansiktslyftning, men nu är det till salu då ägarparet vill satsa på nya projekt.

15 maj 2019 20:05

Sedan hösten 2015 har hotell Kungsbacken drivits av makarna Nesrin Sayed och Amran Hussein som även har restaurang Nobel i på Torggatan. Nesrin Sayed har haft huvudansvaret för hotellet, medan maken Amran Hussein har ägnat sig åt restaurangen.

– Det var kämpigt i början att komma in i det. Vi hade ju ingen aning om hur man driver ett hotell när vi köpte det, men kommer båda från företagarfamiljer, förklarar Nesrin Sayed.

Det är något av en doldis, hotell Kungsbacken på Kungsgatan, trots att det faktiskt har figurerat i en Hollywoodproduktion. 2011 gästspelade 50-talskåkens hotell i som vandrarhem i storfilmen "The Girl With the Dragon Tatto", Hollywood-versionen av Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor".

Inte mycket hade gjorts under årens lopp och när makarna köpte hotellet var det ruffigt och nedgånget. Efter ett par månader stängde de Kungsbacken för ett års helrenovering.

– Vi ville kunna erbjuda ett fräscht och fint hotell med både svensk och kontinental känsla. När vi tog över det hade det hade hotellet inte renoverats på åratal. Det var gammalt och sunkigt och luktade rök. När vi börja riva ner de gamla tapeterna var det sju lager på varandra, berättar Nesrin Sayed.

Hotellet, som nyinvigdes i november 2016, har genomgått en Askungeförvandling och på hotellobbyns välpolerade stengolv står numera italienska soffor och fåtöljer att sjunka ner i.

– Jag är väldigt intresserad av inredning och vi har satsat på bra kvalitet. Jag har gett hotellet en personlig touch och får ofta höra att av gästerna att det är mysigt och fint här, berättar Nesrin Sayed.

Huvudparten av gästnätterna står storföretag som Amazon, NCC och Skanska för.

– Vi har även mycket gäster som har inplanerade operationer på Kullbergska och som bor hos oss för att det ligger nära sjukhuset.

Sedan en tid tillbaka ligger hotellet ute till försäljning då Nesrin Sayed vill vidare med nya utmaningar.

– Det har varit både en kul och tuff resa att utveckla verksamheterna. Både Amran och jag är vana vid att driva projekt och hotellet går bra, men nu känner jag mig klar. Som jag har förstått så är det några som anmält sitt intresse, men det tar tid att sälja så här stora objekt. Blir det inte sålt så kommer jag att driva hotellet vidare med varmt hjärta.

Restaurang Nobel har makarna arrenderat ut, men vad entreprenörsparet har för nytt projekt i pipeline vill de inte avslöja än.

Kungsbacken

Hotellet har 22 rum uppdelade på två byggnader och ifjol hade man omkring 3 900 gästnätter.

Fastigheten byggdes 1954 och huvudbyggnaden rymmer bland annat lounge, konferensrum, restaurangkök och biljardrum.

Den totala bruksarean är omkring 850 kvadratmeter.

Tomtarean är 1 326 kvm

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Eriksson