NOSTALGI: Vingåker sätter färg på Sverige

12 september 2019 07:30

50 år: Bilfirma satsar ute i skogen

Om en månad arbetar bilfirman Stenberg i Bettna från nästan fördubblad basyta. De nya lokalerna "tvärs över gatan" med stor bilutställningshall och kontorsutrymmen skall tas i bruk i mitten av oktober. Nuvarande 1.300 utökas med 1.039 om- och nybygge. Kostnaden för tillskottet är c:a en halv milj kr.

Bilfirman har hittills i år sålt 238 nya och 552 begagnade bilar.

50 år: Vingåker sätter färg på

mellan-Sverige

Den senaste etableringen inom Vingåkers industri är en färgfabrik, Beco, som nu kommit igång med produktionen. Första verksamhetsåret beräknas c:a 500 ton färg tillverkas som går direkt till målerifirmor och grossister. Inom ett år räknar man med att ha sju-åtta man anställda.

50 år: Kvinnlig bilkår firade 20 år

Katrineholms kvinnliga bilkår firade på onsdagskvällen sin 20-åriga tillvaro med en jubileumssupé på Stora Djulö. Förtjänsttecken i guld med emalj, minst 17 års arbete, tilldelades Britta Andersson och Ruth Svensson.

50 år: KSK:s silvertjejer visade upp sig

I går kväll visade KSK:s silverlag i basket upp sig för första gången den här säsongen mot allsvenska kollegorna Hageby från Norrköping. Sport ställde upp utan Gertrud Olsson och Ulla Pettersson, men frånvaron av de bägge hindrade dock inte flickorna från att vinna komfortabelt med 65-40.

25 år: Otillåtet tillverkad dryck på Grand

Distriktsåklagare Hadar Franssén har genom dom i tingsrätten låtit förverka en femlitersdunk med cirka 3,7 dl vätska som beslagtogs på Grands nattklubb i Katrineholm i våras. Någon ägare till den beslagtagna drycken har inte inställt sig eller på annat sätt givit sig till känna.

25 år: Posten i Julita stängde

När sista kunden lämnade Julitas postkontor var det oåterkalleligen dags att hänga upp stängt-skylten. Från och med måndag tar lantbrevbäraren över.

10 år: Rosenholm måste byggas om

Miljökraven gör att man måste bygga om och till reningsverket Rosenholm i Katrineholm till en beräknad kostnad av 35 miljoner kronor.

10 år:

Aquarena

stängt året ut

Äventyrsbadet Aquarena kommer att förbli stängt året ut och inget vet när eller om en uppbyggnad kommer att ske. Det finns ingen uppgörelse i sikte på den segslitna och infekterade tvisten om ansvarsfrågan för de omfattande mögelskadorna i äventyrsbadet. Parterna, byggherren KFAB och huvudentreprenören, håller alltjämt på att samla in bevismaterial.

10 år: Mikrofinansinstitut invigdes

I går riktades världens blickar till Katrineholm och den heldagskonferens som hedrades av vice statsminister, näringsminister och rymdminister Maud Olofsson.

En stor händelse och viktig ur många synvinklar, där främst invandrarkvinnor står i fokus när Katrineholm blir plattform för ett Mikrofinansinstitut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!