Saxat ur Kuriren för 100, 50, 25 och 10 år

100 år: Valla idrottsförening basar

Valla idrottsförening basar i lördags och söndags var välbesökt och gav ett synnerligen gott resultat. Bruttoinkomsten blev cirka 3100 kronor. Förutom vanlig basaranordning var på söndagen arrangerat ett tåg av idrottsmän från idrotts- till basarplatsen samt en del skämttävlingar där ibland en fotbollsmatch där ett av de agerande lagen var sammansatt av äldre ”gubbar”, ända till 60 år gamla.

50 år: 15-åringar liftade farligt

Ett mycket ovanligt polisingripande gjordes på söndagen i Valla. En länspolisgrupp fick nämligen ta hand om två pojkar i 15-årsåldern som tjuvåkt expresståg från Katrineholm stående på fotsteget ända från Katrineholm till Valla. En farlig åktur i 120 kilometers fart! Pojkarna som är hemmahörande på annan ort hade ”lånat” en anhörigs bil och begett sig ut på en åktur på natten. I Flen fick de motorstopp. Därifrån liftade de till Katrineholm för att sedan försöka ta sig hem så fort som möjligt.

25 år Persson på turné i Sörmland

Helgens lilla miniturné genom Sörmland avslutades för Göran Perssons del i Björkviks Folkets park. Här stod han själv som funktionär för några år sedan. Nu är han tillbaka som finansministerkandidat; med ett kärvt budskap. Men han angav också sitt recept. Investeringar i byggsektorn ska, tillsammans med andra åtgärder, ge 90 000 nya jobb nästa år om socialdemokraterna får regera i egen majoritet, menar Persson.

25 år: Världens gladaste bowlare

Bowlaren Markus Kåbring från Avance nöp sig i armen, nöp en gång till. Blundade och tittade upp igen. Jo, visst var det sant. Drömserien om 300 poäng i danska Århus gav osannolika 120 000 kronor och en frysväska. Och var Markus Kåbring världens lyckligaste bowlare i helgen så var hans lagkamrater nästan lika glada. De fick nämligen vara med och dela.

10 år: Nya kulturhuset har öppnat

En stor tegelbyggnad har stått och skräpat i Sköldinge sedan 60-talet. Men nu ska det bli liv i huset. Föreningen Omformaren bjöd i går in till invigning av Sköldinge nya kulturhus. Tanken är att så gott som vem som helst som har en idé ska få vara i kulturhuset Omformaren. Föreningen vill att Sköldinges ungdomar ska slippa åka till Katrineholm för att till exempel kunna ordna rockkonserter.