Saxat ur Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

50 år: Unik händelse vid Stettins ridskola

Det händer en gång på 100.000 sägs det, att tvillingföl överlever. Vi behöver emellertid inte gå längre än till Stettins ridskola i Katrineholm för att hitta ett litet levande tvillingföl. Dock bara ett. Mitt i natten födde fullblodsstoet Milady II, först ett välskapt, men ack så litet och magert stoföl, och efter stund ytterligare ett ännu mindre hingstföl. Det sista andades svagt och man försökte hålla det vid liv med konstgjord andning – men förgäves.

50 år: KOK-are vann över VM-löpare

– Jag bommade ett par minuter vid nionde kontrollen, ett bäckslut. Men som helhet var det nog ett av de bästa lopp som jag gjort.Så sa Jan Olof Gust vid målet för Torfejden. Det var Gusts första tävling för året och han inledde med att besegra världsmästaren Kalle Johansson och VM-tvåan Sture Björk! KOK-aren fick dock nöja sig med andra plats efter Bengt Widström, landslagsman och VM-kandidat i fjol.

50 år: Två segrar

för nystartade Bie

Det verkar som nystartade Bie IF blir att räkna med i div. VII. I helgen vann man mot Julitas B-lag med 5–1 och mot Strångsjö AIK:s reserver med 8–0.Målskyttar mot Julita: Björn Måsén 2, Anders Andersson 2 och Dan Rydén. Målskyttar mot Strångsjö: Anders Andersson 2, Björn Måsén 2, Dan Rydén 2, Gert Nordberg och Sune Andersson.

25 år: Ny bro ska

byggas i Katrineholm

Snart är bommarna vid järnvägsövergången vid energiverket ett minne blott.Mejerigatan ska rätas ut, en som mest nio meter hög vägbank ska leda vägen upp på bron och sedan i en vid sväng på norra sidan järnvägen.17-miljonersbygget är första etappen i det som kommunen hoppas ska bli en ny passage runt Katrineholm; den så kallade nordvästra förbifarten.

10 år: Hon flyttade till Österåker för skolan

Mira Törnquist flyttade till Österåker med sina fyra barn för att där fanns en skola. Nu hotas skolan av nedläggning, och Mira Törnquist överväger att flytta från byn om skolan stängs. Hon fruktar att fler tänker som hon, och att Vingåker kommer att få svårare att locka till sig nya barnfamiljer i framtiden.