Nostalgi: Succé för drive-in-bio vid Djulö

Saxat ur Katrineholms-Kuriren för 100 och 50 år sedan:

Kuriren för 50 år sedan: Sensationellt mycket folk kom till drive-in-bion på Djulö.

Kuriren för 50 år sedan: Sensationellt mycket folk kom till drive-in-bion på Djulö.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-10-11 07:01

100 ÅR: PROLOG TILL VINTERSKÅDESPELET

Prologen till det långa och kalla men dock så vackra och angenäma vinterskådespelet har i dag utspelats, i det små lätta snöflingor under ett par timmar oavbrutet fallit i Katrineholm, illusionen av vinter göres fullständig genom synnerligen stark kyla, som bl a under natten till i dag förvandlat vatten på gatorna till tunna isflak.

100 ÅR: FÖRFATTARE INHÖSTADE SEKINER

Författaren Dan Bergman tog Katrineholmarna i onsdags afton då han på Katrineholms teater med stor humor läste några av sina bästa historier. Förutom hjärtliga skrattsalvor och applåder inhöstade Dan sekinernas mångfald, i det salongen var så gott som fullsatt.

100 ÅR: NYTTAN AV EN LIVFÖRSÄKRING

I dagarna har genom trädgårdsmästare erik Läck i Julita utbetalats till hemmansägaren Carl Andersson, Lilla Västtorp, Öja, 1000 kr; försäkringssumman efter i december i fjol i spanska sjukan avlidne Leonard Andersson.

50 ÅR: IMPONERANDE MODE FRÅN ÖSTERÅKER

Nu har höstens modevisningar börjat. På Röda korsets visning på Stadshotellet imponerade företaget Nicol of Sweden i Österåker. Att en så fantastiskt både inspirerad och yrkeskunnig designer finns här i vår landsända är häpnadsväckande. Detsamma kan sägas om hela Nicols produktion. Det mesta går tyvärr på export.

50 ÅR: NEJ TILL NY FÖRLOSSNINGSMETOD

Vid landstinget hade Lars Pettersson (cp) frågat om smärtlindring vid förlossning och om det var aktuellt med att införa den s k Västerviksmetoden i Sörmland. Landstingets ordförande meddelande att man denna metod bara kan användas i speciella fall och att den inte är riskfri och fodrar större läkarkontroll. Någon ytterligare läkare till BB är inte aktuellt, andra områden prioriteras.

50 ÅR: SUCCÉ FÖR DRIVE-IN-BIO

Det där med drive-in-bio var tydligen melodin. 140 bilar var uppradade framför bioduken för en trafikkväll vid Djulöbadet. Good Year demonstrerade däck, både med och utan dubbar och Bosch visade både bra och dåliga belysningar innan det var dags för film. Efter Hacke Hackspett följde en film om mörker och bilkörning.

Kuriren för 100 år sedan: Annons för amerikanskt fläsk.
Kuriren för 100 år sedan: Annons för amerikanskt fläsk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!