Nostalgi: Sex bränder inom loppet av en månad

Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan

Ställföreträdande räddningschef Stig Bernberg och kommissarie Björn Persson manar katrineholmarna att tipsa polisen om iakttagelser som kan sättas i samband med pyromandåden.

Ställföreträdande räddningschef Stig Bernberg och kommissarie Björn Persson manar katrineholmarna att tipsa polisen om iakttagelser som kan sättas i samband med pyromandåden.

Foto: Arkivbild

Nostalgi2019-10-15 07:01

50 ÅR: BÅTARNA TOGS UPP PÅ LAND

Fiskeboda båtklubb plockade upp sina båtar ur böljan på lördagen. Eller rättare sagt, det var en stor kranbil från Räddningsstationen i Katrineholm som flyttade de drygt 30-talet båtarna från det våta elementet till uppsamlingsplatserna på land. Det var ett drygt arbete för personalen på kranbilen, med Bengt Widén i spetsen.

50 ÅR: 300 BARN KOM TILL AVSLUTNINGEN

Höstterminen i skogsmulleskolan avslutades på lördagen vid Ramsjöhult. Inte mindre än 300 barn från Katrineholm med omnejd hade samlats, och föräldrarna slöt också upp i stora skaror. På gårdsplanen paraderade barnen gruppvis med ledarinnorna, som är 25 till antalet och som fick varsin blomma av jägmästare Mats Schartau som tack för det arbete de lagt ner under hösten. 

50 ÅR: ETT SISTA BESLUT ÅTERSTÅR

Nu är det bara det slutliga fullmäktigebeslutet som fattas för att Stora Malms kommun ska få den planerade gymnastikbyggnaden vid Forssjö skola. Den planerade gymnastiksalsbyggnaden ska också inrymma fritidslokaler och barndaghem. Kostnaden är beräknad till ungefär en miljon kronor.

25 ÅR: RESTAURANGEN KOMMER TILLBAKA

Protesterna hjälpte. Det ser, trots allt, ut som om katrineholmarna får tillbaka sin Domusrestaurang. Agne Karlsson och Leifgunnar Wågenberg i KF:s distriktsråd berättar att det finns ett flertal intressenter som vill driva restaurangen och att den ska invigas tillsammans med köpcentrumet i mars 1995.

25 ÅR: POLISEN MANAR TILL VAKSAMHET

Torsdagspyromanen har givit polisen anledning att skärpa bevakningen i Katrineholm. Ett par man sysslar på heltid med utredningen av bränderna. Det är sex bränder inom loppet av en månad och polisen har inte funnit någon naturlig förklaring till hur de har börjat.

10 ÅR: BILFRI GATAN ÖPPNAS FÖR TRAFIK

Nu ska det bli mer liv och rörelse vid Stortorget i Katrineholm. Marknader, aktiviteter och kanske ett trendigt kafé ska locka katrineholmare och turister till stadens kärna. Dessutom ska Drottninggatan åter trafikeras av bilar. Enligt kommunalrådet Göran Dahlström (S) är det ett önskemål från fastighetsägare och handlare att släppa på biltrafiken igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!