Nostalgi: Flens "numro ett" har sagt ja till kärleken

28 maj 2019 07:30

Saxat ur Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

50 år: "Numro ett" i Flen har gift sig

I år är det 20 år sedan Flen fick stadsrättigheter. Den förstfödde i Flens stadshistoria blev Christer Ådin, son till köpman Sven Ådin. Åren har gått, och i pingsthelgen gifte sig Flens förstfödde. Makan Margitha är också hon en Flensflicka.

50 år: Här är det pappa som bestämmer

Pappa visade ut sonen i fotbollsmatch! Ja, det var just vad som hände när Vingåkers IF:s och Katrineholms AIK:s pojklagsettor möttes i en seriematch. Pappan i det här ganska unika fallet var INgvar Nicolai, förbundsdomare och allt, och den som drabbades var sonen Bertil. Utvisningarna kom efter en privat uppgörelse.

– Pappa gjorde nog rätt som visade ut oss, erkände Bertil efter matchen, som Vingåker vann med 5_3..

50 år: Club Hej på

dis

c

oteque-turné

Annons: Engelsk diskjockey med fina bandet, grammofoner, mikrofoner, högtalare, förstärkare, bandspelare, band och dom senaste sköna plattorna. Engelsk diskjockey: Rick Dane. Fina bande: Atlantic ocean. Arr: Hej-tidningen med disc i topp och folkparkerna.

50 år:

Tötas

återtog publikrekordet

Mer än 2 000 personer pingstdansade vid Hasselbacken i Regna. Det två veckor gamla publikrekordet (1 400 personer vid premiären med Thore Callmars) slogs på pingstaftonen med knapp marginal. 1 450 personer dansade då till Tötas. Pingstdagen bjöd betydligt kallare väder - ner mot nollstrecket vid midnatt. Ändå lockades 650 personer av Värmlandsbandets Wigglers.

25 år: "Patienten är viktigare än socialstyret"

Det är jobbigt att vara föregångare. Det kan tandläkarna Bobbie Beckman och Bengt Waller i Vingåker konstatera. De tillhör de få tandläkare i landet som har amalgamsanering som specialitet och som vågat lyssna mer till patienterna än till socialstyrelsen.

10 år: Flera får dödade av varg

Lantbrukaren Fredrik Hermelin på Mariebergs gård i Björkvik fick i helgen fem av sina får rivna av vargen. Tre av dem var döda när han upptäckte dem, två var skadade och fick avlivas.

Vargen har först rivit fåren i låren och sedan i strupen.

På Berga gård utanför Vrena dödades minst 20 får i helgen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!