Nostalgi: Färre fyllerifall, men mer öl och vin

16 april 2019 07:30

Saxat ur Katrineholms-Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

50 år: Hon gjorde faktiskt slag i saken

Hon rusade in på baren, sprang fram till en för henne okänd kvinna vid disken och gav henne en rungande örfil. Mitt framför näsan på ett par kunder.

– Ditt dj-a as! skrek hon.

Fen vildsinta kvinnan, som är bosatt i Flen, misstänkte att kvinnan vid disken sällskapade med hennes fästman. Så långt var inget misstag begånget. Men för för örfilen har hon nu åtalats vid häradsrätten i Katrineholm.

50 år: SMK Vingåker satsar hårt på go-kart

SMK Vingåkers bana vid Trollåsen är inom kort träningsduglig. Kubben inleder då den säsong som innebär den särklassigt största satsningen på go-kart.

Klubben startar kommande säsong med ett 20-tal förare. Av dessa är några nyförvärv från Kungsör, Katrineholm och Hälleforsnäs.

Banan i Vingåker är den enda i länet avsedd för go-kart.

50 år: Färre fyllerifall, men mer öl och vin

Antalet omhändertaganden för fylleri i Sörmland minskade kraftigt under fjolåret, jämfört med året innan. År 1967 uppgick antalet omhändertaganden till 2.736. I fjol var motsvarande siffra 2.265.

I Katrineholm omhändertogs 234 personer.Vin- och ölkonsumtionen ökar kraftigt, varför den totala alkoholkonsumtionen mätt i 100 proc. alkohol ökat från 6,36 till 6,60 liter per innevånare över 15 år.

25 år: Svår jobspost för Värmbols FC

Värmbols FC, storfavorit till serieguldet i Sörmlandsfyran i fotboll, har drabbats av en svårjobspost.24-årige Magnus Pettersson, lagets kanske viktigaste spelare, har med största sannolikhet spelat färdigt för – i vår!Magnus skadade ett knä i en närkamp på träningslägret.

10 år: Tryckeriföretag varslar 16 anställda

Sörmlands Grafiska i Katrineholm varslade i går 16 anställda. Främst beror övertaligheten på att företaget investerat i nya maskiner och tagit bort två skift.En överkapacitet i branschen och vikande annonsvolymer är också bidragande orsaker till att företaget måste genomföra ett besparingsprogram.– Vi har klarat oss förhållandevis bra, men skulle marknaden vika ännu mera kan det bli tal om att fler måste lämna oss, säger Hans Engström, vd i företaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!