Loreen kommer till Katrineholmsgalan

Nu är det klart att en Eurovision-vinnare kommer till Katrineholmsgalan i april.

15 februari 2018 13:42

Sångerskan och låtskrivaren Loreen blir gästartist på Katrineholmsgalan i Safiren den 14 april, meddelar KFV marknadsföring.

Loreen slog igenom i TV4:s "Idol" 2004. Efter att ha kommit till "andra chansen" i Melodifestivalen 2011 slog hon året därpå till med dunderhiten "Euphoria" och tog hem hela Eurovision song contest.

[youtube id="Pfo-8z86x80"]

Förra året tävlade Loreen i Melodifestivalen igen, med "Statements", men då tog det stopp i "andra chansen".

Just nu är Loreen aktuell som deltagare i ett samtal om mänskliga rättigheter som hålls på Dramaten i Stockholm på internationella kvinnodagen. Bland övriga deltagare finns då Maria Aljochina i det ryska punkkollektivet Pussy Riot och utrikesminister Margot Wallström.

Förra året var Ola Salo gästartist på Katrineholmsgalan, där bland andra årets eldsjäl och årets ambassadör i Katrineholm än en gång ska koras. Förra året utsågs skådespelaren Lia Boysen till ambassadör medan revyproducenten, med mera, Cissie Brunosson blev årets eldsjäl.

Den nya nomineringsprocessen har pågått sedan före jul och det har kommit in gott om förslag på vilka som borde få en utmärkelse. Nomineringstiden gick ut i januari. I mars meddelas vilka som har valts ut som slutnominerade till årets eldsjäl respektive ambassadör.

Galan arrangeras av KFV marknadsföring, Katrineholms kommun och Katrineholms-Kuriren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Wising

Ämnen du kan följa