Kvinna död på gångväg - polisen söker vittnen

Polisen söker vittnen, som kan ha sett den kvinna som senare hittades död på gångvägen vid Järvenskolan Södra.

En joggare hittade en avliden kvinna på en gång- och cykelväg vid Järvenskolan Södra, parallellt med Vasavägen. Polisen söker nu vittnen, som kan ha sett kvinnan under hennes sista natt i livet.

En joggare hittade en avliden kvinna på en gång- och cykelväg vid Järvenskolan Södra, parallellt med Vasavägen. Polisen söker nu vittnen, som kan ha sett kvinnan under hennes sista natt i livet.

Foto: Rebecka Jonsson

Katrineholms kommun2019-10-14 10:52

Klockan 07.15 på lördagsmorgonen kontaktade en joggare polisen. Joggaren hade hittat en avliden kvinna på en gång- och cykelväg vid Järvenskolan Södra, parallellt med Vasavägen. 

– Vad vi vet nu är att kvinnan har varit i centrala Katrineholm, hon har besökt en restaurang. Den sista iakttagelsen av henne är klockan 00:30. Då är hon på väg Hantverkaregatan söderut i riktning mot Stadsparken, säger Lars Liewenborg, chef för polisens avdelning för grova brott i Sörmland. 

Kvinnan var i 50-årsåldern, var mörkt klädd och hade ljusa skor. 

– Vi är intresserade av att komma i kontakt med alla, som tror sig ha sett den här kvinnan när hon vandrar söderut. Vi vill också ha kontakt med alla som passerat platsen i närheten av Åsen. När har man passerat och har man gjort några iakttagelser då, det vill vi veta, säger Lars Liewenborg. 

Det går flera timmar mellan den sista iakttagelsen av henne och tidpunkten när joggaren kontaktar polisen. 

– Vi har ett antal timmar där vi inte vet vad som har hänt. Vi vill försöka bringa klarhet i det genom iakttagelser från personer, och försöka krympa den här tiden lite grann. 

Polisen inledde redan på lördagen en förundersökning om mord och genomförde en teknisk undersökning på platsen. Det fanns dock inget som just då tydde på att kvinnan utsatts för brott. 

– Kvinnan ska obduceras inom de närmaste dagarna, då kanske vi kan få ytterligare svar, säger Liewenborg. 

Eventuella vittnen kan nå Lars Liewenborg på telefon 010-566 93 93. 

Karta: Järvenskolan Södra
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!