Inbytespälsar auktionerades ut

15 februari 2018 08:22

Inte mindre än 450 sportlovslediga ungdomar från Katrineholm och Vingåker åkte på torsdagsmorgonen till Stockholm. Vistelsen i Stockholm är helt fri. Ungdomarna föreslås besöka Armémuseum, Tekniska museet och Postmuseet, men troligen lockar PUB, EPA och Tempo mer.

Inte oväntat blev Albert Larsson Flens korpmästare i schack för 1968 sedan han elegant besegrat Sten Wahlström.

När konstnärsstipendienämnden på onsdagen utdelade 1968 års konstnärsstipendier tilldelades gravören Ingmar Lindberg, Rejmyre, 3.000 kronor i resestipendium.

Vad sägs om att vinna en bandyfinal i DM med hela 16-0? Det var i alla fall vad KSK:s bandyjuniorer gjorde mot kollegorna från Oxelösund.

KSK:s målskyttar var cf. Peter Nilsson 5, vi. Melvin Gustavsson 4, hy. Per-Arne Johansson 3, hi. Leif Hallin 3 och vy. Lars Westerberg.

ANNONS: Pälsauktion. Hallå alla damer! Vi kommer att lördagen den 17 februari kl 14.00 i Pelarsalen, Nya Folkets hus, Katrineholm, för Pälsfirmas räkning till den högstbjudande försälja c:a 60 st. fin-fina inbytespälsar samt även en del fabriksnya. Olika skinn och storlekar, såsom persian, bisam, mink, lamm, får, säl, kid m. fl. Kontant betalning.

Två Flensynglingar gjorde sig på onsdagen skyldiga till smitning, sedan de i Norrköping kört på en 70-årig man.

Kuriren för 25 år sedan

Katrineholm har fått en världsmästare i bandy. KSK:s Stefan Andersson kan ståta med den titeln efter söndagens final i pojk-VM i Björneborg. Stefan hade en viktig roll i finalen mot Ryssland.

‒Pensionsfrågan är i hög grad en kvinnofråga. Det hävdade Anna Hedborg, ledamot i den statliga arbetsgruppen för ett nytt pensionssystem, när hon i lördags talade inför Sörmlands s-kvinnor som var samlade i Katrineholm.

‒Vi har världens bästa pensionssystem men det skapades när en ekonomisk tillväxt av tre procent per år var mer eller mindre en naturlag.

Kuriren för 10 år sedan

Nu har Vägverket fastställt arbetsplanen för Östra förbileden. Det är ett litet steg för mänskligheten – men ett stort kliv för Katrineholms kommun.

‒Det är mycket glädjande och så här nära har vi nog aldrig varit att sätta spadarna i jorden. Nu handlar det om finansieringen, säger kommunalrådet Göran Dahlström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!