– Vi har gjort semlor sedan klockan fyra i morse, säger Therése Wallin som är konditor på Sultans.

Tillsammans med Johanna Stenberg, Axel Olsson och Christer Olsson monterar hon semlor på löpande band. Listan på varianter har blivit allt längre med allt från minivaniljsemlor och semmelwraps till lingonsemla och, årets nyhet, vegansk semla.

– Folk har frågat efter vegansk semla, men tidigare har vi sagt nej. Nu har vi tänkt om, men det blir nog bara i dag som vi gör den, säger Therése Wallin.

Artikelbild

| Johanna Stenberg och Axel Olsson gör semlor på löpande band.

Klockan 8 på morgonen har de första leveranserna gått iväg till filialerna i city och Vingåker. Från serveringen hojtas det att det behövs påfyllning av varianterna med nutella och blåbär.

– I början har vi stenkoll, men när man har hållit på några timmar är det lätt att tappa bort sig. Då måste man ta en paus och börja om från början, säger Christer Olsson.

Störst efterfrågan är det på den "vanliga" vetesemlan. Mer än hälften av kunderna väljer den. Therése Wallin har en annan favorit.

– Jag gillar munksemlan, en munkring som är fylld med mandelmassa och grädde. 

Artikelbild

| Therése Wallin lägger locket på.

Ebba Meedendorp har hoppat in på sin lediga dag för att packa 1 082 semlor som är beställda i förväg.

– Det är mycket semlor och mycket folk i dag. Det är sällan kunderna vill ha något annat än semlor på fettisdagen. Det är en traditionsgrej, säger hon.

Artikelbild

| Semlorna går åt i samma takt som Johanna Stenberg gör dem.

På Sultans började säsongen för semlor under trettonhelgen och pågår till tisdagen före påsk.