Hasse Aro glömmer aldrig mordet vid Östra skolan i Katrineholm

Det omskrivna mordet vid Östra skolan, där en 35-årig man sköts till döds, ska nu avhandlas i Hasse Aros podd "Fallen jag aldrig glömmer".

10 september 2019 13:13

Hasse Aro, mångårig programledare för "Efterlyst", har också en egen podd, med fokus på utredningsarbetet i olika fall, som mordet på Kim Wall.

Just nu samlar han material till ett nytt avsnitt, som ska handla om mordet på den 35-årig mannen vid Östra skolan i Katrineholm, den 14 maj 2017.

– Anledningen till mitt intresse för det här är att jag producerade Robinson-avsnittet som Adnan Mzori var med i. Jag blev väldigt förvånad när han var inblandad i det här, säger Hasse Aro.

Adnan Mzori dömdes i hovrätten till 14 år och nio månaders fängelse, bland annat för medhjälp till mordet.

– Utredningen är ganska omfattande och väldigt bra. Det är svårt att få vittnen att prata. Ändå fick de fram personer och fick dem dömda, säger Hasse Aro.

För att bli ett "fall han aldrig glömmer" ska det finnas något som fastnar hos Hasse Aro.

– I det här fallet är det för att jag kände Adnan. När vi spelade in Robinson gjorde han ett ganska milt intryck. Det finns en del som blir ledare och styr i de sammanhangen, men inte han. Han var väldigt lågmäld.

Hasse Aro tror inte att mordet kommer att klaras upp, i den mening att någon döms för själva skotten.

– Jag tror inte någon av dem som vet har någon anledning att berätta nu.

Det är inte klart när poddavsnittet om Östra skolan sänds, men säsong fyra inleds den 27 september och ett nytt avsnitt publiceras varje torsdag under hösten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cecilia Tuohy