Grannfejd urartade – man i 40-årsåldern åtalas för grov misshandel

Grannfejd ledde till grov misshandel och motanmälningar. Nu åtalas en katrineholmare i 40-årsåldern.

12 april 2018 15:50

Det var en lördagskväll i februari i år, som en man kom cyklande hem till sin bostad i ett villaområde i Katrineholm. Utanför väntade enligt åtalet en granne i 40-årsåldern, som gav sig på honom med knytnävsslag och sparkar. Mannen ramlade omkull och grannen fortsatte enligt förundersökningen slå och sparka honom när han låg ner. När polisen kom hade den misshandlade mannen svårt att andas och låg kraftigt blödande från huvudet på en cykelväg, i närheten av huset. Grannen hade gått in i sitt hus och kom ut först efter flera skarpa uppmaningar från polisen, som också hade sina tjänstevapen dragna, eftersom de inte visste om fler personer fanns i huset.

Nu åtalas grannen för grov misshandel vid Nyköpings tingsrätt. I förhören med både offret, vittnen och grannen har det kommit fram att ursprunget till konflikten mellan grannarna är den misstänkte mannens hund. Flera grannar ska under ett par år ha reagerat på skötseln av hunden, vilket enligt vittnena upprört mannen.

Den åtalade mannen säger att misshandelsoffret och han själv båda föll till marken och att det var den andre mannen som började slåss. Han har motanmält den andre mannen för misshandel och har till polisen sagt att den andre mannen ofredat honom och hans hund under lång tid. Bland annat säger den nu åtalade mannen att den misshandlade mannen kastade sten på hans hund.

På Mälarsjukhuset fick den man som blev misshandlad sys med 18 stygn i ansiktet och på huvudet och han blev kvar på sjukhuset under många dagar. Han fick skelettskador i ansiktet, bland annat frakturer på kindbenet och en mindre hjärnblödning. Han lider av minnesförluster sedan händelsen och har synrubbningar och huvudvärk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!