Framgångsrik försäljning inte glasklar

Till påskhelgen öppnar anrika men konkursdrabbade Reijmyre glasbruk igen. Liselotte och Ronald Bengtsson är nyblivna ägare.

15 april 2019 20:24

Tidigare har paret Liselotte och Ronald Bengtsson från Göteborg drivit reklambyrå. De beskriver sig som entreprenörer och har jobbat med form och hantverk.

Redan vid förra konkursen var de intresserade av glasbruket.

– Vi kunde konstatera att bruket var i dåligt skick. Då ville man inte riktigt kännas vid det och det var svårt att hitta en gemensam nämnare, säger Liselotte Bengtsson.

Nu var bruket i ännu sämre skick, enligt henne. Men konkursförvaltaren såg att de skulle kunna vända trenden av tidigare misslyckanden.

– Även om vi inte gav det högsta budet trodde de att vi skulle kunna göra något åt det. De valde någon som hade kunskap om hur man utvecklar och kommunicerar varumärken. Man har inte arbetat med kommunikation över huvudtaget, säger Liselotte Bengtsson.

Nu har fyra glasblåsare anställts till att börja med.

– Vi har dragit ned sortimentet till en bråkdel. För sex personer hade det varit omöjligt att hantera 800 produkter, säger Liselotte Bengtsson.

Hur det går att sälja handgjort, svenskt glas återstår att se. Nuförtiden finns knappt några återförsäljare kvar.

– Det har ju en annan prislapp. Men vi känner en enorm uppbackning. Människor ringer bara för att önska lycka till, säger Liselotte Bengtsson.

Nu kommer glasbruket ha öppet hela påskhelgen. Samtidigt firas våren in under "Rejmyres dag" på långfredagen, då bland annat belysta glastavlor av Marie Åkerlund finns att se i Engelska magasinet intill.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrica Andersson