Fortsatt utredning om avliden kvinna

Polisen inväntar resultatet från den rättsmedicinska undersökningen, när det gäller kvinnan som hittades död vid Järvenskolorna.

Polisens avspärrning på gångbanan nära Järvenskolan Söder.

Polisens avspärrning på gångbanan nära Järvenskolan Söder.

Foto: Andreas Lindhe

Katrineholms kommun2019-10-24 13:06

Polisutredningen fortsätter, efter att en kvinna hittats avliden på en gångväg vid Järvenhallen och Järvenskolan Södra förra lördagen. Brottsrubriceringen är fortfarande mord, skriver Lars Liewenborg, chef för polisens avdelning för grova brott i mejl till tidningen, men ingenting har framkommit som tyder på att kvinnan utsatts för brott. 

Det var vid 07:15 på morgonen förra lördagen som en joggare slog larm. Joggaren hade stött på en avliden kvinna på gång- och cykelvägen som går parallellt med Vasavägen, bara några hundra meter från Järvenskolan Södra. Kvinnan var i 50-årsåldern och bosatt i en grannkommun till Katrineholm. 

Polisen inledde redan på lördagen en förundersökning om mord, för att säkert kunna fastslå vad kvinnan dött av. Man spärrade också av platsen där kvinnan hittats och utförde en teknisk undersökning där. 

På tisdagen i förra veckan, tre dagar efter att kvinnan hittats, önskade polisen få kontakt med vittnen som sett kvinnan, eller som gått förbi gångvägen där hon hittades. Några personer har efter det hört av sig till polisen. Polisen hade slagit fast, att kvinnan varit på restaurang i centrum. På väg från den sågs hon senast vid 00:30-tiden och det fanns ett tidsglapp fram till 07-tiden, när hon hittades död. Det glappet har trots vittnesuppgifterna inte kunnat minskas. 

Nu inväntar polisen det slutliga resultatet från den rättsmedicinska undersökningen, fortsätter Lars Liewenborg i mejlet. 

Karta: Järvenskolan Södra
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!