Strax före påsk försvann gerillakonstverket Raketen från Peabrondellen. Den hade stått där i fjorton år och började bli övervuxen. Ryktesvägen hörde konstnären att Raketen skulle renoveras och placeras på en mer synlig plats. 

Men efter ett tips från en bekymrad medborgare hittade konstnären sitt verk slängd i en slänt i Mogetorpsområdet.

– Raketen var omåttligt populär. Jag gav den till Katrineholms kommun och dess invånare. Jag tycker inte man slänger en gåva hur som helst, säger konstnären som vill vara anonym.

Artikelbild

| Katrineholm och dess invånare har fått tillbaka det nygamla gerillakonstverket Raketen som under natten placerades ut i Burger king-rondellen.

Raketen hämtades, fräschades upp, och under natten till tisdagen kom det sex meter höga verket på plats i Burger king-rondellen.

– Lövåsen har fått ett uppsving, det börjar lyfta. Det gjorde platsen självklar. 

Enligt konstnären står Raketen stadigt, är placerad så att den inte kan välta ut i vägbanan om den blir påkörd, och skymmer heller inte sikten för bilisterna.

– Jag hoppas att den får stå kvar. 

Artikelbild

| Konstnären fick ett tips och hittade Raketen slängd i en slänt.

Flera gerillakonstverk har försvunnit kort efter att de placerats ut i Katrineholm. Ett strykjärn och ett stort rött hjärta har tagits bort från Talltullenrondellen och en tiggarkvinna från centrum.

– Jag vet inte vem som gjorde tiggarkvinnan men jag misstänker att personen har något emot tiggeriförbudet. När de tog bort henne gjorde de politik av det.

Artikelbild

| Gerillakonstnären skickar med en hälsning inför det nya året.

Ett inlägg i Facebookgruppen "Vad händer i Katrineholm?" uppmärksammar Raketens återkomst. Efter fem timmar hade inlägget fått 253 reaktioner i form av gilla, wow och älska.