Familjemusikal sätts upp i folkparken

I sommar sätter Widén, Strand och Poppe upp familjeföreställningen Reskamraten i Folkets park. Nu söker man med ljus och lykta efter teaterintresserade som vill vara med i musikalen.

22 maj 2019 21:40

Det är den danske nationalskalden H.C. Andersens saga Reskamraten som i sommar sätts upp som familjemusikal med nyskriven musik. Sensmoralen är att godhet lönar sig i längden, även om ens färdväg må korsas av ruskiga bergatroll och förhäxade prinsessor. Om du hjälper du någon så får du själv hjälp tillbaka – om än från oväntat håll.

– Det är en av Andersens finare sagor och den handlar om Johannes som ger sig ut i vida världen när hans far dör. När han passerar en kyrka slänger två dödgrävare plötsligt ut ett lik på backen. Johannes tar de få slantar han har kvar för att den döde ska få en grav. När Johannes fortsätter sin färd får han plötsligt en följeslagare, berättar Mia Poppe som utlovar musik, mystik och dramatik.

Tillsammans med Göran Thorell, Johanna Widén, Niclas Strand och Thomas Widén medverkar hon i föreställningen.

2013 satte skådiskvintetten upp Reskamraten på friluftsteatern Poppegården utanför Helsingborg och då medverkade även Mia Poppes mamma Gunilla Poppe.

Den här gången blir det i stället en stor familjeföreställning med många medverkande och när repetitionernas tar fart i början av juni ska ensemblen ha vuxit rejält.

– Nu vill vi bredda föreställningen och göra större ensemblescener och jag tror att det kommer kunna bli jättekul. Vi kommer att behöva en massa folk i alla åldrar till de stora scenerna och vi har satt en nedre gräns på tio år. Alla barn och unga som vill vara med får vara med. Vi söker även amatörer till huvudrollen Johannes och prinsessan och det ska vara en kille och tjej runt 18 år och uppåt.

Hur pass många som söks till ensemblen är inte hugget i sten, men Mia Poppe säger att hon tänker sig 20-25 amatörer.

– Alla kommer att få småroller med lite repliker. Det här är en perfekt chans för teaterintresserade att få vara med i produktionen och få stå på scen med proffsskådespelare i sommar.

Den 18 maj genomfördes en audition, men gensvaret var lågt och hittills har bara ett fåtal nappat.

– Det gick lite snabbt när vi genomförde vår audition, men nu vill vi jobba mer aktivt och riktat. Vi hyser stort hopp om att det blir en fantastisk föreställning, säger Mia Poppe.

Tio föreställningar ska ges med premiär den 17 juli på Vingåkers Folkets park.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emma Eriksson