Lund Fashion AB heter det företag som står bakom varumärkena Dea Axelssons och Flash, och som nu har försatts i konkurs på ägarens, Mellby gårds AB, begäran.

Det skriver Mellby gård på sin hemsida. Enligt bolagets vd är det coronakrisen som är orsaken till konkursen. 

”Effekterna av Covid -19 har försatt bolaget i ett akut läge. Försäljningen är nästan utraderad och huvuddelen av bolagets kostnader kvarstår. Detta är ytterst tragiskt och vi lider med alla anställda som kämpat in i det sista”, skriver Mellby gårds vd Johan Andersson på hemsidan.

Dea Axelssons och Flash har omkring 95 butiker i Sverige och tre i Danmark. Butiker finns i bland annat Katrineholm, Nyköping och Eskilstuna.

Enligt Göteborgs-Posten berörs cirka 500 anställda.

Dea Axelssons har haft det tufft tidigare. I januari 2017 meddelades att det dåvarande bolaget hade gått i konkurs. Men verksamheten och varumärket togs då över av Flash och Mellby gård AB.

Dea Axelssons har en lång historia i Katrineholm, där företaget grundades 1923. Företagets centrallager låg kvar i Katrineholm fram till att Mellby gård tog över som ägare, då det lades ner. 

Under tisdagen hade butiken i Katrineholm stängt. Kunderna möttes av beskedet att butiken inom kort kommer att öppna för total utförsäljning. Även på Dea Axelssons och Flash hemsidor meddelas att webshopen är stängd, men öppnar för "total utförsäljning av vårens plagg" inom kort.

Tidningen söker Mellby gårds vd Johan Andersson.