De satsar på nöje med lokal prägel

Restaurangtältet på Stortorget öppnar på tisdag vid lunch och smakerna som bjuds här brukar skapa diskussion under veckan.

6 augusti 2018 19:00

– Det är kul att få arrangera en så stor fest för så många. Man ser fram emot det med både fasa och glädje, säger Ceith Landin som tillsammans med Agné Zakarauskaité-Landin är ansvarig krögare för tredje året i rad.

– Det kostar cirka en miljon att göra det och förhoppningsvis får vi in lika mycket. Det är en stor risk och vi har ingen förlustgaranti, säger Ceith Landin.

I årets restaurangtält bjuds sill- och grillbuffé. Mellan 300 och 700 matgäster per dag brukar de få servera, och ett ännu större antal bargäster som vill njuta programmet från scenen.

– Vi satsar på band med någon form av anknytning till Katrineholms kommun. Vi har märkt att publiken gillar det och det drar nästan mer folk än någon stor stjärna, säger Ceith Landin.

På tisdagkvällen spelar Gahnfelt United, på onsdag Slowman och på torsdag Double Inn. Fredagen bjuder dubbla uppträdanden av först Dra en banjo och sedan Stök. På lördag står Ronachs kapell på scenen med Linda Råsberg som sångerska.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marie Hillblom