De driver Fiskeboda camping i sommar

På Fiskeboda camping i Katrineholm har familjen Kullander slagigt upp dörrarna igen efter förra årets nedläggning.

2 juli 2018 15:41

Stockholmsfamiljen Kullander har en stuga i närheten av Fiskeboda camping och tyckte att det var tråkigt när det under förra sommaren var stängt. De började prata om att kanske ta över och så blev det. Familjen som består av Björn och Cecilia Kullander med deras fyra söner Hannes, Noa, Olle och Arvid öppnade upp på midsommarhelgen där det sedan dess varit full rulle.

– Det var mycket att tänka på och fixa med i början, men vi fick mycket hjälp av de som haft det åren innan oss, berättar Cecilia Kullander.

Fiskeboda camping är en camping som ägs av stiftelsen Barnens dag men arrenderas ut till familjen Kullander under sommaren, där de nu ansvarar över är serveringen och ett 30-tal campingplatser på området. De har i familjen bestämt att det framförallt är de två äldre sönerna Hannes och Noa som jobbar på plats medan de yngre bröderna hjälper till så mycket de vill.

– Vi gör det framförallt för att det ska vara en kul grej, vi gör något tillsammans i familjen. Hittills har det gått bra, vi säljer mycket glass och burgare, med Noas specialsås såklart, säger Björn Kullander.

Det är första gången familjen startar i gång ett projekt som det här, men de verkar bara taggade på vad som kan hända. Och om det fortsätter som det gör nu vill de gärna fortsätta nästa sommar.

I serveringen kommer det kund efter kund som är sugna på något gott i värmen. En av sommarcamparna Anders Nyberg är inne för att köpa en glass.

– Förra året såg vi flera bilar som kom hit för att endast vända. Det var sorgligt tomt här, på sommaren vill man ha liv. Så det känns jättekul att det öppnat igen, säger han när han fått sin glass serverad av 11-åriga sonen Olle Kullander.

Stiftelsen Barnens dag

1981 köptes Fiskeboda och blev en del av barnens ö kolloverksamheten och camping.

Det finns två barnens ö, en i Fiskeboda och en på Väddö i Stockholms skärgård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Vilma Hedlund

Ämnen du kan följa