Ytterligare en medlem i Prestofamiljen

Presto tar ännu ett kliv på tillväxtresan och har förvärvat brandsäkerhetsbolaget Cupola med verksamhet över hela Sverige.

Efter ett starkt tillväxtår 2020, rivstartar Prestokoncernen 2021 med förvärvet av Cupola. "Vi får ett stort tillskott av kompetens för den fortsatta tillväxtresan" kommenterar vd Filip Bjurström.

Efter ett starkt tillväxtår 2020, rivstartar Prestokoncernen 2021 med förvärvet av Cupola. "Vi får ett stort tillskott av kompetens för den fortsatta tillväxtresan" kommenterar vd Filip Bjurström.

Foto: Pressfoto Presto/Roger Culmsee

Katrineholm2021-01-16 18:02

Koncernen Presto Brandsäkerhet, med huvudsäte i Katrineholm, växer så det knakar. Under 2020 utökades Presto med ett pärlband av dotterbolag. I april förvärvades Brand och skydd AB i Malmfälten och i juni gick bolaget Norrländsk utbildningskonsult, med huvudkontor i Umeå, in i koncernen

I slutet av oktober gick affären i lås med ytterligare tre nyförvärv; Uddevalla brandservice AB, Melbäcks brandservice AB och AB Halmstad brandservice.

I november var det åter dags att utöka koncernen. Den här gången med Svensk uppdragsutbildning AB, som ett led i satsningen på utbildningar inom brandsäkerhet.

Nu rivstartar koncernen 2021 med förvärvet av Cupola, ett bolag med fokus på systematiskt brandskyddsarbete.

”Vi är väldigt glada att få välkomna Cupola och alla medarbetare till Presto-koncernen. Vi får ett stort tillskott av kompetens för den fortsatta tillväxtresan, samtidigt som Cupola bidrar med sin starka position inom systematiskt brandskyddsarbete" uppger Filip Bjurström, VD för Presto Brandsäkerhet. 

I samband med transaktionen blir även Cupolas ägare Pamica ny delägare i Presto-koncernen vid sidan av Prestos huvudägare Adelis.

”Det är mycket glädjande att Cupola och Pamica som ny delägare ansluter till Prestos tillväxtresa. Tillsammans blir vi ännu starkare och kan ge våra kunder ett ännu bättre brandskydd, samtidigt som vi leder utvecklingen mot ny teknik och hållbara lösningar”, kommenterar Erik Hallert på Adelis. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!