Vi direktsänder studenten – här är hela tv-schemat

Studenten, fotboll och handboll. Katrineholms-Kuriren storsatsar på tv-sändningar den kommande månaden. "Studentfirandet vet vi innebär glädje och extremt härliga känslor som gör sig extra bra i rörlig bild", säger Jon Alexandersson, videochef på Katrineholms-Kuriren.

Katrineholms-Kuriren satsar hårt på studentfirande och lokalfotboll.

Katrineholms-Kuriren satsar hårt på studentfirande och lokalfotboll.

Foto: Arkivbild

Katrineholm2021-06-02 20:30

Katrineholms-Kuriren har rättigheterna till damernas division 1 och herrarnas division 2 i fotboll och kommer att göra ett 50-tal sändningar från de båda serierna under den kommande säsongen.

Men det är inte den enda tv-satsningen som görs.

Med start på lördag 5 juni kommer fem olika direktsändningar från studenten att göras. För Katrineholms del är den stora studentdagen den 5 juni när Duveholmsgymnasiet och Lindengymnasiets elever har utspring och vi kommer att bevaka studentfirandet samt utspringen hela dagen.

– Det är kul att kunna bjuda våra prenumeranter på ett späckat junischema vad gäller live-tv-sändningar från Sörmlands Media. Studentfirandet vet vi innebär glädje och extremt härliga känslor som gör sig extra bra i rörlig bild. Det är alltid en av sommarens höjdpunkter att kunna tv-sända. Vi hinner inte sända precis alla utspring, men vi strävar efter att sända så mycket som det bara går, säger Jon Alexandersson, videochef på Katrineholms-Kuriren.

– Vi ser en stor efterfrågan på livesändningar i alla dess former. Att vi direktsänder studentfirandet är ett sätt för oss att hjälpa till i coronatider. När du själv inte kan vara på plats vid skolorna kommer du ändå känna närvaron under studentutspringen tack vare våra livesändningar, säger Jens Werner, onlinechef på Katrineholms-Kuriren.

Vidare räknar Katrineholms-Kuriren, förutom fotbollen som rullar vidare hela sommaren, att kunna sända både träningsmatcher i handboll, ungdomsspeedway och en hel del padelmatcher från elitdivisionerna på lokal nivå framöver.

– Det känns väldigt roligt att damernas division 1 och herrtvåan i fotboll nu drar igång eftersom vi har sändningsrättigheterna. Det blir massor av fotboll på Sörmlandsmedias sajter framöver, vilket förstås betyder att det lönar sig ännu mer att vara prenumerant. För alla som vill se rörlig lokal sport blir det mycket att se fram emot under sommaren och hösten, säger Per Gillberg, sportchef.

TV, studenten:

Lördag 5 juni, Katrineholm:

Duveholmsgymnasiet/KTC: SA18A (11.00), TE18 (11.05), NPDU2 (11.10), VF18 (11.15), BA18 (11.20), VO18A (11.25), ES18E (11.30), NA18 (11.35), EE18 (11.40), FTIN18 (11.45), ES18A (11.50), VO18B (11.55), SA18B (12.00).

Fotnot: Tiderna är ungefärliga och ändringar kan förekomma. 

Bli prenumerant här

För att se våra livesändningar behöver du vara kund/prenumerant. Det blir du enkelt här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!