Vandaler fortsätter att härja – fönster sönderslagna

Flera butiksfönster har den senaste tiden krossats i Katrineholm. "Det är tråkigt när man kommer på morgonen och ska öppna butiken när det ser ut så här", säger Muhanad Alramahi, ägare till Livshörnan.

Flera fönster har krossats i Katrineholm den senaste tiden. Bland annat fönstret i Livshörnans entrédörr.

Flera fönster har krossats i Katrineholm den senaste tiden. Bland annat fönstret i Livshörnans entrédörr.

Foto: Jimmy Persson

Katrineholm2021-05-27 20:55

Är det inte nedklottrade väggar, så är det förstörda skyltar på Lövåsen. Men det stannar inte där. Nu har även flera fönsterrutor till butiker och restauranger slagits sönder. Subway har drabbats, likaså Livshörnan på Stortorget. Även fönster till butiker på Hantverkaregatan och Vingåkersvägen har vandaliserats. 

Muhanad Alramahi driver matvarubutiken Livshörnan på Stortorget. När han kom till jobbet häromdagen hade fönsterrutan i entrédörren slagits sönder. Nu sitter det plast över fönstret i väntan på att rutan ska bytas. 

– Det är tråkigt när man kommer på morgonen och ska öppna butiken när det ser ut så här. Bara självrisken ligger på 9 000 kronor och i och med pandemin är det tufft ekonomiskt ändå. Vi lever i Sverige, så det här borde inte hända, säger han. 

Han menar att det bara är vissa affärslokaler som drabbats. 

– Det är bara invandrarbutiker som utsatts. Även han som driver Subway i Katrineholm är utländsk. Om det bara är en slump eller om det är riktade attacker vet jag inte, men man undrar ju, säger Muhanad Alramahi. 

För att få stopp på skadegörelsen hoppas han att kameraövervakning ska sättas upp. 

– Det borde inte vara så svårt för polisen eller kommunen att sätta upp en rund kamera här utanför, säger han. 

– Vi följer förstås utvecklingen, men utreder det här som enskilda händelser, säger kommissarie Peter Göransson vid polisen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!