Två Subway öppnar i Katrineholm

Det blir två Subwayrestauranger i Katrineholm. Den första öppnar redan i juni och kommer att ligga på Stortorget. Den andra beräknas öppna i början av 2013 och kommer att ligga på Lövåsen.

Katrineholm2012-04-23 15:23

- I en mellanstor stad som Katrineholm brukar vi öppna minst två restauranger. En centralt och en något externt, säger Mikael von Bargen, distriktansvarig för region Öst, Subway.

För ungefär en månad sedan skrev Subway kontrakt med City-Fastigheter i Katrineholm. Det är nu klart att Subway kommer att öppna i Janssons tobaks gamla lokaler på Stortorget.

- Staden måste leva. Folk ska inte behöva åka till Lövåsen för att fika på Subway, säger Wahid Moosawi som kommer att driva de båda restaurangerna.

Wahid Moosawi arbetar som säljare och driftsupport på Coop. Han trivs med sitt jobb men vill gärna ha ett eget företag. På internet såg han att Subway var intresserat av att öppna fler restauranger i Stockholm. Han skickade in en intresseanmälan och fick komma på intervju i Stockholm.

Sedan december har Wahid Moosawi haft ögonen öppna efter en lokal i centrala Katrineholm. När lokalen på Köpmangatan 14 blev ledig slog han till.

- Jag vill öppna ett fint ställe för ungdomar, säger han.

Wahid Moosawi kommer även att driva ett Subway på Lövåsen som kommer att ligga där Östra förbifarten möter väg 55/56. Planerna för den restaurangen är ännu inte lika konkreta. Men ett intentionsavtal har tecknats med Thomas Hansen på Retail Consulting. Wahid Moosawi räknar med att ett Subway på Lövåsen kommer att öppna under första kvartalet av 2013. Att restaurangen inne i Katrineholm öppnar först är enligt distriktansvarige Mikael von Bargen en ren tillfällighet.

- Vi hade tur och fick tag i en lokal som var ledig, säger han.

Wahid Moosawi räknar med att anställa sex personer till restaurangen i centrala Katrineholm. Restaurangen kommer att ha öppet mellan

6 och 21 alla dagar utom söndagar.

- Jag känner till behovet i Katrineholm, säger han.

Subways starkaste kundgrupp är personer mellan 16 och 35 år. Men Mikael von Bargen tror även att Subway kommer vara alternativ för de som äter affärsluncher men vill ha ett något enklare och snabbare alternativ.

Att öppna strax innan semestern är kanske inte mest optimala enligt Mikael von Bargen.

- Det är kul att öppna till sommaren men det stora uppsvinget kommer nog när skolorna öppnar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om