Temperaturen mäts på lunchmaten som ska ut, elever rullar vagnar med plåtar och lådor, det ryker från trågen och det är trångt och stimmigt i köket. Snart ska Öresundslåda eller pulled pork mätta hungriga magar på Lindengymnasiet.
Eleverna på det som heter restaurang- och livsmedelsprogrammet, men som kallas restaurangskolan, lever i den jobbvardag som de sedan ska ut i. Lunchserveringen är öppen för alla. Kanske är det vad som har gjort utbildningen så framgångsrik, med goda ambassadörer i tidigare elever som superkocken Tommy Myllymäki och Årets skolkock 2015, Jonas Karlsson.
– Vi bedriver en bra utbildning. Vi lagar så mycket mat, får ett arbetstempo, har riktiga gäster som väntar på maten, säger läraren Michael Hofstedt.
Han är en i gänget av anställda och tidigare elever som har funnits med nästan hela resan. I september 1985 var han en av de första åtta gymnasieeleverna på den då tvååriga utbildningen.
– Då var det inte färdigbyggt. Vi fick vara med och montera hyllor, minns Hofstedt.
Efter utbildningen jobbade han på annat håll i tio år innan han återvände. Nu har han varit på skolan i 18 år.
Handledaren Kristin Fager började som vikarie på skolan när den var ny och fick fast jobb 1987. Hon håller i många av restaurangens trådar och ser bland annat till att eleverna lär sig att hantera kassan.
I höstas var det 30 år sedan restaurangskolan startade. Då var det så mycket att göra att firandet sköts på framtiden. I dag, onsdag, firas jubileet med både lunchgäster och elever.
Kristin Fager och Michael Hofstedt har sett stora förändringar under åren.
– För 30 år sedan var inte kockyrket så hippt. Nu har det lite rockstjärnestatus, säger Michael Hofstedt.
Matlagningstävlingar och medieintresset för dem har gjort sitt till, konstaterar Kristin Fager. När intresset för restaurangskolan var som störst fanns 60 sökande till de då 32 platserna. Det var strax efter att Tommy Myllymäki korats till Årets kock 2007.
Nu kan tidigare elever ses lite varstans; i skolkök, i kryssningsfartyget Birkas kök, och på såväl Stockholmskrogar som restauranger i fjällvärlden. Tack vare skolans goda rykte är det inte svårt att hitta praktikplatser, särskilt hos forna elever.
Att gamla elever gärna återvänder till skolan för en fika och en pratstund är ett gott betyg.
– Det blir lite som en familj. Det är det som lockar, säger Kristin Fager om sin arbetsplats.