Mikael Sundqvist, som jobbar på service- och teknikförvaltningen, befann sig på Söder där man just friserat träden längs järnvägen när hans telefon ringde.
– Min chef ringde när jag stod på Cirkusplatsen och sa att ett träd rasat vid kyrkan Jag hade tur som precis blivit av med lasset från banvallen så jag sa "jag åker och tittar", säger han.
Ungefär en halvtimme senare hade han hunnit lasta trädet på släpet.
– Nu ska jag köra bort det här, antingen till Stalls backe eller Cirkusplatsen där vi förvarar rishögar. Det här kommer vi flisa, berättar han för tidningens reporter på plats.
Han konstaterar att det var tur att ingen fick trädet över sig.
– Jag tänkte först "nej, nu ligger det väl över någon bil", men så var det inte vilket var tur.
Orsaken till trädraset beror troligen på att stammen var så pass rutten.
Lisa Lindblom är kommunens stadsträdgårdsmästare. Hon berättar att man har rutiner för att upptäcka dåliga träd på förhand och att man just nu håller på och kartlägger trädens mående.
– Vi håller nu på och kollar över hur våra träd i staden mår. Sen är det inte så att jag har en daglig rutt och åker runt och kollar. Men de som jobbar hos oss och är ute har koll och hojtar till om de ser något som inte ser bra ut.
Hon berättar att man också får hjälp av kommunens skogsavdelning och ibland händer det att man får ta in experthjälp inom trädvård, en så kallad arborist.
– När det gäller träd som står i alléer måste vi ha en dialog med länsstyrelsen, annars kan vi själva göra en bedömning om ett träd behöver tas ned.