– Vi har som arbetsgivare fortsatt ansvar för arbetsmiljön men ser allvarligt på att enhetscheferna har avsagt sig sitt delegerande arbete för arbetsmiljön. Vi har dialog med dem hur vi kan ge dem stöd så att de känner sig trygga i sin viktiga roll, säger han i ett mejl till tidningen.
Han konstaterar att flera olika verksamheter påverkas av anställningsstoppet, bland annat akutmottagningen på Kullbergska.
– Vi arbetar med att lösa de obemannade pass som uppstått just nu, säger han och fortsätter:
– Vi är inne i ett förändringsarbete och måste hitta nya sätt att utföra vårt uppdrag.
Vad gör ni för att situationen på akuten på Kullbergska ska bli bättre?
– Det pågår flera olika insatser för att lösa detta. Förändrade bemanningsmål, fler medarbetare till Kullbergska från vår egen interna bemanningsenhet och översyn av scheman är några av de åtgärder som vi arbetar med i flera av våra verksamheter.
Är du inte orolig för att katrineholmarna ska få sämre vård?
– Vi genomgår nu stora förändringar kopplat till den ekonomiska situation vi har i regionen. Detta går inte obemärkt förbi och får påverkan på verksamheterna. Vi arbetar för att ta hand om alla patienter samt upprätthålla en god och säker vård.
Han beklagar att personalen på akuten upplever att man sparkar på den som redan ligger.
– Vi ser allvarligt på bemanningssituationen på akutmottagningen och arbetar med att hitta lösningar både kort och långsiktigt.