På den beigerappade husgaveln, med adress Fredsgatan, har Elektrotjänsts röda fyr glimmat sedan mitten av förra seklet. Här har det välrenommerade företaget haft sin hemmahamn sedan det grundades 1946. Idag har företaget 30 anställda, åtta på kontoret och resten jobbar som elektriker.
Elinstallationer och entreprenader utgör den största delen av Elektrotjänsts verksamhet. Företaget anlitas som underentreprenör vid stora infrastrukturprojekt, bland annat inom järnväg och tunnelbana.
Nu har det blivit dags för en ny kapten att styra företagsskutan. Den 1 december tog projektledaren och tidigare delägaren Tomas Järperud över vd-rollen efter Agne Carlsson, som har gått i pension efter lång och trogen tjänst.
– Det har varit uttalat mellan mig och Agne en tid, så jag har vant sig vid tanken och det har även mina medarbetare, berättar Tomas Järperud.
Han är Österåkersgrabben som tidigt i livet valde att slå in på sin far Stig Anderssons yrkesbana.
– Jag valde ellinjen i åttan på högstadiet och på den tiden visste man ju inte riktigt vad man ville. Att farsan var elektriker är säkert en bidragande orsak till att jag också blev det, men vi har aldrig jobbat ihop.
När han klev ut som nybakad student från ellinjen 1994 var det kris i byggbranschen.
– Det var inga höjdartider och svårt att få jobb. Jag hade tur som fick anställning på Vingåkers elektriska och första jobbet blev att dra el i nya gympahallen i Marmorbyn, berättar han.
Efter den första tiden som traditionell elektriker växlade Tomas Järperud upp och jobbade några år som elbranschens motsvarighet till rallare: traktamenteselektriker.
– Jag åkte till stora industrier, som SSAB, pappersbruket i Grums och Astra Zeneca. Då var man ute 14 dagar i sträck, med arbetsuppgifter som att dra grovkabel och koppla automatikskåp. Idag har man andra avtal med arbetstidsförkortning så våra killar på Elektrotjänst jobbar måndag till torsdag.
Tomas Järperud har aldrig ångrat sitt yrkesval.
– Nej, det här jobbet har passat mig utmärkt och man blir aldrig fullärd. Det här yrket har en sån bredd.
2002 klev Tomas in för första gången på Elektrotjänst som ny projektledare.
– Det var en omställning från att ha skruvat till att sitta på kontor. Det är väldigt stimulerande, men man var ju inte van vid att sitta still och jobba med huvudet hela dagarna. Det är en väldig bredd i de projekt vi gör på Elektrotjänst, från att hjälpa en privatperson med en laddbox till att bygga system åt statliga myndigheter.
2009 blev Tomas Järperud en av fem delägare till Elektrotjänst, men den 1 februari i år skedde ett ägarskifte. Då klev infranätkoncernen Netel in som ny ägare.
Det har varit ett händelserikt år för Elektrotjänst och även för Tomas Järperud, som hunnit med några veckor som ny vd.
– Det var inget jättestort steg mentalt, men det är nya arbetsuppgifter som följer med vd-posten och det får man vara ödmjuk inför. Jag har fått en del grattis och lyckönskningar, men vi har inte gjort någon större reklam för att jag har tagit över, förklarar han.
Kompassriktningen för företaget är redan utstakad.
– Det kommer inte att bli några revolutionerande förändringar, utan vi ska hålla oss till den inslagna vägen. Det är dumt att ändra på ett vinnande koncept.