Förra veckan berättade Katrineholms-Kuriren att kommunen sagt upp föreningen från lokalerna i Lokstallet från och med den 1 november. Med ångloken försvinner också en viktig del av Katrineholms historia, konstaterar Ulf Larsson, en av eldsjälarna i föreningen.
Föreningen fick dock ett erbjudande om att hyra lokalerna, innan de sades upp.
6 600 kronor i månaden var, enligt Ulf Larsson, kulturnämndens ordförande Cecilia Björks (S) utgångspris när föreningen hade möte med henne.
– Det finns ju inte en chans för en ideell förening att betala en sådan hyra. Det finns varken värme, vatten eller omklädningsmöjligheter inne i stallet. Det är väldigt spartanskt, så jag vet inte varifrån de fått de priserna, säger Ulf Larsson.
– De vill bli av med oss helt enkelt, fortsätter han.
Han berättar att olika kommuner agerar på olika sätt i Sörmland. Oxelösunds järnvägsklubb har exempelvis tillgång till sex stallplatser, lokalerna är uppvärmda och här finns omklädningsrum, duschrum, kontor, sammanträdeslokaler och kök.
– De ger ungefär 500 kronor i månaden. Trots att de inte har någon persontrafik längre i Oxelösund så har den kommunen insett historiens betydelse för Oxelösund. Dessvärre gör inte den här kommunen det, inte i mina ögon i alla fall.
Ulf Larsson menar att det vore rimligt med en liknande hyra i Katrineholm.
På onsdag ska Ulf Larsson träffa kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) och Cecilia Björk ytterligare en gång.
– Jag ska försöka att få dem att ändra sitt beslut så att vi får vara kvar, på ett eller annat sätt, säger Ulf Larsson.
Cecilia Björk har, enligt Larsson, tidigare sagt att hon tycker att kommunen får tillbaka för lite från föreningen.
– Sedan säger hon att man investerat 200 000 kronor på nya spår in till lokstallet. Då vore det väl dumt om de bara skulle användas en gång för att dra ut vårt material. Då är det väl bättre att vi är kvar och att man använder dem regelbundet.
Beslutet att kasta ut föreningen från lokalerna har även väckt reaktioner på Katrineholms-Kurirens Facebooksida.
"Varför renovera vändplattan där loken kan vända om man sedan tänker kasta ut dem? Bedrövligt", tycker en läsare. "Gör ett museum här och ta betalt", föreslår en annan. En tredje läsare tycker att kommunen tar "så mycket konstiga beslut att man blir helt matt".
Lokstallet var en gång i tiden en arbetsplats med 100-talet anställda. På 90-talet planerade dåvarande Banverket att riva det. 2006 köpte Katrineholms kommun Lokstallet av Banverket för en krona.