Grundarnas ambition att skapa en verksamhet med god kvalité, familjär stämning och hög flexibilitet har fått ett starkt gensvar hos kunderna.
– Det har gått fantastiskt bra, säger delägaren Sanna König.
Patienterna kommer mest från Katrineholm, men kliniken har även haft långväga patienter från till exempel Eskilstuna och Trosa.
– Vi kan göra mycket här. Vi har stora möjligheter i ett litet format. Om det till exempel kommer en hund med misstänkt livmoderinflammation kan vi göra en utredning, behandla den med dropp och operera den. Vi behöver inte remittera vidare, säger delägaren Magda Jaszczak.
– Sedan har vi fått ihop ett fantastiskt team. De ställer alltid upp, säger Sanna König.
Dinvet startades i mars av djursjukskötaren Sanna König och veterinären Magda Jaszczak. De hade tidigare jobbat ihop som anställda på en annan klinik och som konsulter. Nu ville de båda vännerna starta en egen klinik. Coronakrisen hade precis brutit ut och invigningen blev inte som man tänkt sig. Det gick inte att ta emot de 300 föranmälda personerna utan istället blev det ett öppet hur där ett betydligt mindre antal personer fick titta på lokalerna.
Därefter har det gått desto bättre för Dinvet i Katrineholm AB.
– Det har gått över förväntan. Vi har fått en enorm respons och når ut väldigt bra på sociala medier. Det jag tror jag betyder mycket idag, säger Sanna.
Verksamheten har hittills bedrivits på en 250 kvadratmeter stor yta i Mejeriet. Redan från starten i mars kunde kliniken utföra allt från undersökningar till operationer.
– Vi är båda personligheter som går all in i allt vi gör, säger Sanna König.
Både Sanna König och Magda Jaszczak uppskattar att de kan bestämma mer nu än när de var anställda. De brinner för att hjälpa djur som mår dåligt och menar att jobbet är en livsstil.
– Det är en jättestor del av vårt liv. Därför vill vi ha bra kvalité och roligt när vi jobbar, säger Magda Jaszczak.
– Det här jobbet bedriver man med hjärtat. Det är väldigt svårt att säga nej till de som behöver vår hjälp, säger Sanna König.
På kliniken finns bland annat ett väntrum, två undersökningsrum och två operationssalar. Kliniken har ett labb där det går att göra en mängd olika analyser och separata stall för hundar och katter. Det finns ett speciellt rum med egen ingång där det bedrivs infektionsvård. Dinvet har digitalröntgen, tandröntgen och ultraljud. Kliniken säljer medicinskt foder.
Från början uppgick personalstyrkan till 3,5 tjänster. I takt med att kunderna blivit fler att kliniken behövt anställa i en snabbare takt än förväntat. Bland annat anställdes ytterligare en djursjukskötare i början av oktober. Antalet anställda är därmed uppe i åtta.
– Det är två veterinärer, två legitimerade djursjukskötare och fyra djurvårdare, säger König.
Nu iordningställs ytterligare 200 kvadratmeter i Mejeriet. Det kommer bland annat att byggas ett separat kattväntrum, kattundersökningsrum och ett kattstall. Det kommer även att anläggas en ny infektionsavdelning och ett laboratorium. Det kommer att finnas en särkskild gnagarhörna med väntrum, undersökningsrum och stall för kaniner, marsvin och råttor. Utbyggnaden beräknas vara klar den sista januari.
Kliniken vidtar även försiktighetsåtgärder med anledning av covid-19-pandemin. Djurägare kan överlämna sina djur till personalen utanför kliniken och vänta där tills djuret är klart. Personalen kan prata med djurägaren på telefon.
– Annars skulle jag nog säga att vi inte märker av corona så mycket. Djuren är familjemedlemmar och när de behöver vård söker djurägarna vård, säger Sanna König.
Magda Jaszczak och Sanna König jobbar mycket på att skapa en familjär känsla.
– Vi vill erbjuda den vård och den kundkontakt som vi själva hade velat ha. Det betyder att man måste vara lite mer personlig. Människor som kommer hit kan ofta vara stressade. Deras djur är sjuka och det gäller att ta hand om dem, säger Sanna.
Efter att kliniken stängt finns det ett mobilnummer som djurägare kan sms:a till.
– Det kan komma ett sms klockan åtta på kvällen från en orolig djurägare. Då ringer vi upp och frågar vad som har hänt.
Sanna och Magda brinner extra mycket för akutfallen.
– Vi försöker styra vår verksamhet till att varje dag ha lediga tider för akutfall, säger Magda.
Magda och Sanna hoppas att de framöver ska ha möjlighet att jobba ännu mer på kvällar och helger, till exempel med att göra kejsarsnitt och att ta hand om jaktskador.
– Vi kan själva bestämma när vi går in eftersom Magda opererar och jag tar narkosen. Det är kul och ger möjligheter för oss att vid behov kunna påverka kassaflödet, säger Sanna.