I förra veckan kom beskedet att Mattias Thim, som drivit Stora Djulö herrgård de senaste åren, lämnar kafé-, restaurang- och konferensverksamheten och säger upp sitt avtal med Katrineholms kommun. I väntan på en ny entreprenör beslutade kommunen att låta service- och teknikförvaltningen driva Stora Djulö över sommaren. Kommunchef Mattias Jansson trodde inte att det skulle bli svårt att hitta en ny entreprenör.
Nu uttrycker stjärnkrögaren Tommy Myllymäki visst intresse för att driva Stora Djulö.
- Jag kan inte säga att jag är helt oäven inför att driva Stora Djulö. Jag har varit i kontakt med Thim, men man måste känna att man hinner med också, säger Myllymäki.
Myllymäki berättar att kontakten med Thim skedde ungefär samtidigt som det stod klart att Bistro Stortorget i Katrineholm måste stänga, efter bristande lönsamhet sedan starten.
- Då hängde vi med huvudena lite och vi kände att vi måste hinna med det vi gör. Men visst, Stora Djulö kan vara intressant, absolut.
I förra veckan frågade Katrineholms-Kuriren några lokala krögare om deras eventuella intresse för att driva herrgården på Djulö. Både Tommy Olsson från Sultans konditori och Thomas Thor på Statt menade då att någon annan verksamhet vid sidan av Djulö är en nödvändighet.
- Då kan man i alla fall bolla lite med personalen. Annars står man där, när hösten kommer, med den personal man var tvungen att ha under högsäsongen, sa Thomas Thor i förra veckans artikel.
Myllymäki driver Julita wärdshus och nystartade Matbolag Jönköping med kollegorna Stefan Isaksson och Magnus Saleborn, han är med i TV4:s matprogram "Sverigeresan" och släpper en ny kokbok i sommar.
- Myllymäki vore en helt strålande entreprenör på Djulö, säger kommunchef Mattias Jansson, som dock betonar att han inte vill låsa sig för någon enskild företagare.
Jansson har fått tre intresseförfrågningar rörande driften på Stora Djulö bara den senaste veckan, men hänvisar alla till det företag som fått uppdraget att hitta ny hyresgäst till herrgården i en öppen process.
Jansson bekräftar att kommunen står i kontakt med Myllymäki och berättar också att den senaste veckans tre förfrågningar kommer från lokala krögare.