Stökigt halloweenfirande i Katrineholm

Helgens halloweenfirande blev en stökig tillställning i centrala Katrineholm. Ägg och stenar kastades mot fönster och polisen gick ut och vädjade till föräldrar att hämta hem ungdomarna.

Halloweenfirandet under helgen blev stökigt i Katrineholm. Ett gäng polisanmälningar har gjorts gällande ägg- och stenkastning mot fastigheter. Bakgrundsbilden är tagen i ett annat sammanhang.

Halloweenfirandet under helgen blev stökigt i Katrineholm. Ett gäng polisanmälningar har gjorts gällande ägg- och stenkastning mot fastigheter. Bakgrundsbilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: Claudio Bresciani/TT, Polisen Katrineholm

Katrineholm2021-11-01 17:02

På sociala medier gick diskussionerna varma hela helgen om ungdomsgäng som betett sig illa. 

En man skrev att hans söner kommit hem efter sin "bus-eller-godis-runda" och berättat att ett ungdomsgäng stulit godis från dem. Gänget hade sedan dessutom kastat ägg efter dem. Även andra föräldrar vittnade om att deras barn blivit bestulna på godis.

En kvinna skrev att ungdomarna rörde sig snabbt runt på elsparkcyklar och att hon själv också fått ägg kastade på sig.

En kvinna larmade också om att ett gäng på 10–15 ungdomar drog runt på Öster och kastade upp smällare på balkonger. Smällar rapporterades bland annat från Floragatan och Stortorget.

Polisen bekräftade under söndagen att det varit stökigt:

– Vi har ärenden som bland annat rör smällar. Just nu är vi utanför Mcdonalds och pratar med ungdomar som är högljudda och störande. Det verkar vara lite halloween-firande på något sätt, sa Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen i region Öst, under kvällen.

Polisen i Katrineholm gick också ut på Instagram med en vädjan: "Just nu är det otroligt mycket ungdomar i centrala Katrineholm. Det är stökigt och vi har redan fått flertalet samtal från allmänhet. Föräldrar, hämta hem era barn och ungdomar!"

undefined
Under söndagens stökigheter gick Polisen Katrineholm ut med en vädjan: "Föräldrar, hämta hem era barn och ungdomar!"

Under måndagen står det klart att ett flertal polisanmälningar kommit in under helgen. Dessa rör främst händelser då ägg och stenar kastats mot bostadshus och en restaurang:

• Fredag, 22-tiden: En sten har kastats mot fönstret på en restaurang i utkanten av centrum.

• Lördag, 21-tiden: Boende i centrala Katrineholm upptäcker att någon kastar sten på deras fönsterruta. En kille i 15-årsåldern är misstänkt för skadegörelse.

• Lördag, 23-tiden: En man i 50-årsåldern i centrum hör en smäll och ser att någon kastat ägg på hans fönster. Händelsen rubriceras ofredande.

• Söndag, 19-tiden: En kvinna i 20-årsåldern boende i centrum är hemma när hon upptäcker att någon kastar ägg mot hennes fönster. Rubriceras ofredande.

• Söndag 20-tiden: En kvinna i 50-årsåldern hör en smäll och upptäcker att någon kastat sten mot hennes fönster i centrum så att det gått sönder. Rubriceras skadegörelse.

• Söndag, 21-tiden: En man i 75-årsåldern upptäcker att någon kastar sten mot hans fönster i centrum.

– Det brukar inte vara så här stökigt på halloween, menar poliskommissarie Peter Göransson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!