Stans Icahandlare går ihop för att hjälpa Ukrainas folk

På måndag gör Katrineholms Icabutiker gemensam sak för att samla in pengar till Röda korsets insatser i Ukraina. Fem procent av dagskassorna går oavkortat till hjälporganisationen.

Katrineholm 4 mars 2022 06:58

Människor på flykt, bombade byggnader och militärkonvojer. Den senaste veckans nyhetsrapportering om Ukraina låter oss i realtid följa den skrämmande utvecklingen.

Viljan att hjälpa är stor och nu sammanstrålar tre handlarpar i Katrineholm, för att dra sitt strå till stacken. För Erica och Pierre Börjesson på Ica speceritjänst, Anna och Emil Remröd på Ica maxi samt Hanna Seger och Magnus Jeppsson på Ica nära var beslutet enkelt.

De ska skänka fem procent av butikernas dagskassor på måndag till Röda korsets hjälpinsatser i Ukraina.   

– Det var Emil som väckte tanken för ett par dagar sedan, sedan gick vi från ord till handling. Även om vi är konkurrenter på dagligvarumarknaden är vi enade som medmänniskor och vill visa att det blir ett bra resultat om vi jobbar tillsammans, säger Magnus Jeppsson.

På torsdagsmorgonen träffades de tre handlarparen för att gå igenom upplägget.

– Vi ville vara goda förebilder som företagare i kommunen och hoppas att det här blir ett startskott som får fler att haka på.

Ica centralt har ett samarbete med Röda korset och Magnus Jeppsson berättar att de även ska skylta upp i butikerna med hjälporganisationens swishnummer.

– Mina tankar går till de i Ukraina som får se sina städer förstöras och fly sina hem. Jag tycker inte om när oskyldiga drabbas.

Vad måndagens insamlingsaktion kan inbringa vill han inte sia om.

– Det blir en trevlig överraskning att se vad vi kan komma upp i.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa