Sommartid ger tid att läsa

Sommar på biblioteken betyder att lånetiden för böcker förlängs. På biblioteket i Katrineholm kan den som lånar böcker under sommaren behålla dem enda till mitten av augusti. Barn- och ungdomsbibliotekarien Karolina Rochling rekommenderar några av sina favoriter till Katrineholms-Kurirens läsare. Gillar Du att läsa bok under sommaren? Tipsa gärna om bra sommarböcker!

Katrineholm2012-06-27 09:00

- Zlatan är kanske lite mastig om man är 10 år. Den här kommer att passa bättre än den tjocka boken och hela historien finns fortfarande med, säger Karolina Rochling.

Boken Jag är Zlatan Ibrahimovic har kommit ut i en ny version. LL-förlaget, ett förlag som ger ut lättlästa böcker, har omarbetat boken som finns i en tunnare och mer lättläst version.

Under sommaren har biblioteket i Katrineholm öppet som vanligt. Även Vingåkers bibliotek har generösa öppettider. Det håller öppet 10-18 måndag till onsdag och 10-16 torsdag och fredag. Filialerna Björkvik, Julita och Sköldinge har öppet en dag i veckan 15-18. I Björkvik är det måndagar som gäller i Julita onsdagar och Sköldinge torsdagar. I Högsjö är det stängt fram till augusti då biblioteket öppnar igen från klockan 14-19 på torsdagar.

För att uppmuntra barn och ungdomar att fortsätta läsa även under sommaren pågår projektet sommarboken på Katrineholms bibliotek. Deltagarna läser fem böcker och ska sedan skriva några rader om den bok de tycker bäst om. Efter det får de en sjätte bok gratis. Under förra årets sommarboken-projekt var den äldsta deltagaren 17 år och den yngsta fyra. Karolina Rochling visar teckningen som den yngsta deltagaren ritat till sin favorit Alfons Åberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om