"Vi känner massor som bor så här". Så sa de hemlösa som Kuriren berättat om tidigare, och som tagit sin tillflykt till ett vindskydd på Betlehemsberget.
Även privatpersoner som hört av sig till tidningen efter artikeln, vittnar om en utbredd hemlöshet.
Men det är inget som kan bekräftas, varken av polis eller socialtjänst.
- Vi hittar inte fler än tre hemlösa trots vår uppsökande verksamhet. Det bästa är om allmänheten ringer till oss och berättar vilka dessa är. Vi behöver fler tips, säger verksamhetschefen Nina Överkvist på socialtjänsten.
Hon känner en viss frustration över att vissa som saknar bostad ändå inte vill ta emot hjälp.
- De är ju fria att leva sina liv, men det känns hopplöst att inte nå fram till dem. De fryser och är hungriga, det är inte människovärdigt.
Överkvist säger dock att socialtjänsten aldrig ger upp gällande de hemlösa.
- Vi vet vissa platser där de finns och åker dit varje vecka och pratar med dem.
Nina Överkvist menar att skyddsnätet som ska fånga upp människor som är på väg att bli hemlösa fungerar bra i Katrineholm.
- Alla fastighetsägare är skyldiga att meddela socialtjänsten så fort en hyresgäst är sen med hyran och även när en avhysning är på gång. Det är en förklaring till att vi har så många sociala kontrakt, säger Överkvist och syftar på hyreskontrakt som kommunen står för.
Inte heller polisen har kännedom om några stora mängder uteliggare.
- En del kanske inte har blottat sig som hemlösa, de kanske inte vill betala 4 000 i hyra, bor hellre hos bekanta eller i en trappuppgång nån gång. Men vi upplever inte att folk sover på gatorna, säger kommunpolis Maria Ekengren.